Λέσβος και Ούζο είναι συνδεδεμένα στο μυαλό κάθε Έλληνα. Καθόλου τυχαία αφού η ιστορία του γνωστού ως «εθνικού μας ποτού» έχει τις ρίζες της στο νησί της Λέσβου και τα παράλια της Μικράς Ασίας. Στο νησί υπάρχουν 16 ποτοποιίες που παράγουν Ούζο Μυτιλήνης και Πλωμαρίου, Προστατευόμενες Γεωγραφικές Ενδείξεις και οι δύο. Κάθε χρόνο, από το…
κείμενο, φωτογραφία: Αντωνία Κατή - δημοσιογράφος, food photographer & food stylist! Υλικά για τη συνταγή (4 άτομα) 1 κιλό σαρδέλες 2/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδου (ψιλοκομμένες) 2 μέτριες ντομάτες αποφλοιωμένες & ψιλοκομμένες 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο 2 κουταλιές σούπας κουκουνάρι (προαιρετικά) 2 κουταλιές σούπας σταφίδες (προαιρετικά) Αλάτι Φρεσκοτριμμένο πιπέρι Λίγη τριμμένη…
Τα πάντα για το ούζο στο διαδίκτυο… εκτός από το να το πιούμε τσουγκρίζοντας τα ποτήρια μας! Φωτογραφίες: Αντωνία Κατή, Νίκος Ραγκούσης Σκίτσο: Τάσος Μαραγκός Κι ήταν ωραία τα πρώτα μας γενέθλια! Σάββατο βράδυ 17 Ιουνίου, στην Άνω Σύρο. Καλεσμένοι; Φίλοι από τον χώρο της έντυπης και ηλεκτρονικής δημοσιογραφίας από Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Σύρο, μαζί…
κείμενο - φωτογραφία: Αντωνία Κατή - δημοσιογράφος, food photographer & food stylist! Υλικά για τη συνταγή (4 άτομα) 30 μύδια περίπου 200 ml λευκό ξηρό κρασί 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό (ψιλοκομμένο) 1 σκελίδα σκόρδο (ψιλοκομμένη) ½ ματσάκι ψιλοκομμένο φρέσκο μάραθο 2-3 κουταλιές σούπας μουστάρδα 1 κουταλιά σούπας βούτυρο 2 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο χυμός και ξύσμα…
Από τον Ιούνιο και για κάθε μήνα από δω και στο εξής, η Αντωνία Κατή μας χαρίζει μια από τις καταπληκτικές συνταγές της. Μεζέδες που μπορούν να γίνουν το κατάλληλο ταίρι στο ουζάκι μας, φωτογραφίζονται από την ίδια, με έναν τρόπο μοναδικό και τόσο άρτιο τεχνικά που δεν απέχουν πολύ από το να χαρακτηριστούν «έργα…
Με μια νέα διάκριση σε διεθνή διαγωνισμό packaging και την είσοδό του στα ελληνικά Duty Free, το καλοκαίρι προμηνύεται συναρπαστικό για το brand gogreek®. Το brand gogreek®, ένα αμιγώς ελληνικό brand που φιλοδοξεί να δώσει νέα πνοή στον τρόπο που παρουσιάζεται η νέα Ελληνικότητα, ετοιμάζεται να γιορτάσει τα τρίτα του γενέθλια τον Ιούλιο του 2017…
κείμενο: Χάρης Βεκρής Εδώ και καιρό, κυρίως απ’ όταν άρχισα να ανεβάζω φωτογραφίες με ουζάκια και τους μεζέδες τους στο Instagram, σκεφτόμουν να γράψω κάτι για το συγκεκριμένο θέμα, αλλά όλο το άφηνα γι’ αργότερα. Μετά το τελευταίο σοκ, που αποθανατίζεται και στη φωτογραφία του άρθρου, συνειδητοποίησα πως δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια καθυστέρησης. Είναι συχνό,…
Βραβείο στην κατηγορία «αλκοολούχα ποτά» στο θεσμό των CORPORATE SUPERBRANDS GREECE 2016. Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή στελεχών του επιχειρηματικού κόσμου, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 21 Μαρτίου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, η Εκδήλωση Απονομής των Βραβείων Corporate Superbrands Greece 2016, στην οποία τιμήθηκαν ορισμένες από τις κορυφαίες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας, σε όλο το…
Το Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου ανοίγει για πρώτη φορά τις πύλες του αποστακτηρίου του και μας προσκαλεί στο Μουσείο Ούζου « Ο Κόσμος του Ούζου» Το Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου, γιορτάζοντας περισσότερα από 120 χρόνια παράδοσης και ιστορίας, ανοίγει για πρώτη φορά τις πύλες του και μας προσκαλεί να γνωρίσουμε από κοντά το μαγικό «Κόσμο…
Η μινιατούρα gogreek® Santa Claus, σε συσκευασία δώρου 50ml και 42% vol., είναι το νέο μέλος της πολυβραβευμένης σειράς gogreek® - the collectibles, η οποία αντλεί την έμπνευσή της από την ελληνική μυθολογία, την ιστορία και την παράδοση. Η μινιατούρα Santa Claus, φιγούρα που "υιοθετήθηκε" από τον ευρύτερο δυτικό πολιτισμό και έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά για…