κείμενο – φωτογραφία: Αντωνία Κατή – δημοσιογράφος, food photographer & food stylist

Υλικά για τη συνταγή (4 άτομα)

  • 2 ματσάκια γλιστρίδα
  • 2 ντομάτες
  • 1-2 παξιμάδια
  • μερικές μαύρες ελιές
  • 125 γραμ. φέτα ή ανθότυρο
  • αλάτι
  • ξίδι λευκό
  • έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Πλένουμε την γλιστρίδα και την κόβουμε με τα χέρια σε μπολ ή σαλατιέρα. Καθαρίζουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε σε ακανόνιστα κομμάτια. Τις ρίχνουμε κι αυτές στο μπολ. Αλατίζουμε κι ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τα παξιμάδια, ελαφρά βρεγμένα και σπασμένα σε κομμάτια, τη φέτα ή το ανθότυρο, τις ελιές, το ξύδι και το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.

FacebookTwitterGoogle PlusPinterest