κείμενο – φωτογραφία: Αντωνία Κατή – δημοσιογράφος, food photographer & food stylist
Υλικά για τη συνταγή (4 άτομα)
- 2 ματσάκια γλιστρίδα
- 2 ντομάτες
- 1-2 παξιμάδια
- μερικές μαύρες ελιές
- 125 γραμ. φέτα ή ανθότυρο
- αλάτι
- ξίδι λευκό
- έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Πλένουμε την γλιστρίδα και την κόβουμε με τα χέρια σε μπολ ή σαλατιέρα. Καθαρίζουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε σε ακανόνιστα κομμάτια. Τις ρίχνουμε κι αυτές στο μπολ. Αλατίζουμε κι ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τα παξιμάδια, ελαφρά βρεγμένα και σπασμένα σε κομμάτια, τη φέτα ή το ανθότυρο, τις ελιές, το ξύδι και το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.