κείμενο - φωτογραφία: Αντωνία Κατή – δημοσιογράφος, food photographer & food stylist Υλικά για τη συνταγή (4 - 6 άτομα) 1 χταπόδι 1.200 με 1.500 γραμ. 3 κουταλιές ξίδι από κόκκινο κρασί 5-6 κουταλιές ελαιόλαδο 2-3 σκελίδες σκόρδο 1 φύλλο δάφνης 3-4 γαρίφαλα μερικούς κόκκους μαύρου πιπεριού ρίγανη Καθαρίζουμε και κόβουμε στα δύο ή στα…
κείμενο: Αντωνία Κατή - δημοσιογράφος, food photographer & food stylist Υλικά για τη συνταγή (4 άτομα) 500 - 600 γραμ. γαρίδες μέτριες (καθαρισμένες με ουρά) 1 συσκευασία σάλτσα ντομάτας 2 ντομάτες φρέσκιες (ψιλοκομμένες) 1 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο) 1-2 σκελίδες σκόρδο (τριμμένο) 1 πιπεριά σε κυβάκια ή λωρίδες (προαιρετικά) 1 ποτηράκι ούζο (80 ml περίπου) 150 γραμ.…
κείμενο: Κώστας Πασχάλης Μπέης* Το ούζο θέλει τρόπο σερβιρίσματος, κατάλληλα σκεύη, σωστά εδέσματα. Τα καταλληλότερα ποτήρια, κατά τη γνώμη μας, είναι τα λεγόμενα «κανονάκια», δηλαδή σωληνωτά ποτηράκια με χονδρό πάτο, που το καθένα χωράει 3 - 4 γουλιές ούζου αναμεμειγμένου με νερό. Παλαιότερα, ως «κανονάκια» χαρακτηρίζονταν τα μικρά ποτήρια που είχαν χοντρό πάτο και ελαφρύ…
Το Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου, το αυθεντικό, ελληνικό, παραδοσιακό απόσταγμα που έχει ταυτίσει το όνομά του με το Ούζο εντός και εκτός συνόρων, κατέκτησε διπλή διάκριση στον διαγωνισμό «Made Ιn Greece 2017». Σε μια λαμπρή τελετή που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής και μέσα σε πλήθος παρευρισκομένων από τον επιχειρηματικό κόσμο και…
Σε μια προσπάθεια διερεύνησης του τοπίου διακίνησης ούζου μέσω ελληνικών ηλεκτρονικών καταστημάτων, το tsou.gr - χρησιμοποιώντας ως μελέτη περίπτωσης τα καταστήματα Chiosshop - αναδεικνύει σήμερα ενδιαφέροντα στοιχεία που μπορούν να αποτελέσουν τη βάση εκκίνησης μιας χρήσιμης συζήτησης για τα περιθώρια βελτίωσης της υφιστάμενης κατάστασης. Τα καταστήματα Chiosshop διαθέτουν στην αγορά παραδοσιακά προϊόντα Χίου από το…
κείμενο - φωτογραφία: Αντωνία Κατή - δημοσιογράφος, food photographer & food stylist Υλικά για τη συνταγή (4 - 5 άτομα) 6-7 μέτριες πατάτες 1-2 βαζάκια φιλέτο τόνου κατά προτίμηση Αλοννήσου 2 αυγά βρασμένα (σε φέτες ή ροδέλες) 1 αγγούρι ½ ματσάκι μαϊντανός (ψιλοκομμένος) 2 φρέσκα κρεμμυδάκια (ψιλοκομμένα) μερικά ντοματίνια σε διάφορα χρώματα (κίτρινα, κόκκινα, μαύρα)…
Το tsou.gr απευθύνει το συγκεκριμένο ερώτημα στους ανθρώπους του κλάδου της ποτοποιίας Αγαπητέ κύριε Μαυράκη*, κυκλοφορεί ευρέως, κάνοντας μεγάλη ζημιά, η εντύπωση πως «το ούζο είναι χημεία» και άρα κάτι όχι τόσο αγνό για κατανάλωση. Υπάρχει κάποια βάση σ’ αυτή την άποψη ή είναι απλά ένα φθηνό επιχείρημα σε μια προσπάθεια απενοχοποίησης της κατανάλωσης χύμα…
κείμενο - φωτογραφία: Αντωνία Κατή - δημοσιογράφος, food photographer & food stylist Υλικά για ταψί 25 X 35 εκ. 24 φέτες κασέρι 1 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο λιωμένο 20 λεπτές φέτες παστουρμά 2 ντομάτες κομμένες σε λεπτές φέτες 10 φύλλα κρούστας αλάτι ½ φλιτζάνι αραβοσιτέλαιο 1 αβγό χτυπημένο με λίγο νερό 1-2 κουτ. σούπας μαυροσούσαμο…
κείμενο: Χάρης Βεκρής φωτογραφίες: Μιχάλης Ρίχτερ ελληνικά εστιατόρια   Τα ελληνικά εστιατόρια (ταβέρνες) πρωτοεμφανίζονται στη Γερμανία στις αρχές της δεκαετίας του ’80. Σήμερα, σε ολόκληρη τη Γερμανία τα ελληνικά εστιατόρια (συμπεριλαμβανομένων και των «Imbiß», κάτι σαν ελληνικά σουβλατζίδικα) υπολογίζονται σε 7.000, με 350 και πλέον από αυτά να βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή του Μονάχου. Αξιοσημείωτο…
κείμενο: Χάρης Βεκρής φωτογραφίες: Νίκος Ραγκούσης Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιήθηκε στο ιστορικό Θέατρο Απόλλων (1864) του νησιού, το τριήμερο 6-8 Οκτωβρίου, το Syros Jazz Festival που για δεύτερη χρονιά - εκτός από φανατικούς του είδους - πλημμύρισε και με άρωμα γλυκάνισου! Για άλλη μια χρονιά το tsou.gr συνέβαλε με επιτυχία στο να συνδυαστεί το…