Το tsou.gr απευθύνει το συγκεκριμένο ερώτημα στους ανθρώπους του κλάδου της ποτοποιίας Αγαπητέ κύριε Μαυράκη*, κυκλοφορεί ευρέως, κάνοντας μεγάλη ζημιά, η εντύπωση πως «το ούζο είναι χημεία» και άρα κάτι όχι τόσο αγνό για κατανάλωση. Υπάρχει κάποια βάση σ’ αυτή την άποψη ή είναι απλά ένα φθηνό επιχείρημα σε μια προσπάθεια απενοχοποίησης της κατανάλωσης χύμα…
κείμενο - φωτογραφία: Αντωνία Κατή - δημοσιογράφος, food photographer & food stylist Υλικά για ταψί 25 X 35 εκ. 24 φέτες κασέρι 1 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο λιωμένο 20 λεπτές φέτες παστουρμά 2 ντομάτες κομμένες σε λεπτές φέτες 10 φύλλα κρούστας αλάτι ½ φλιτζάνι αραβοσιτέλαιο 1 αβγό χτυπημένο με λίγο νερό 1-2 κουτ. σούπας μαυροσούσαμο…
κείμενο: Χάρης Βεκρής φωτογραφίες: Μιχάλης Ρίχτερ ελληνικά εστιατόρια   Τα ελληνικά εστιατόρια (ταβέρνες) πρωτοεμφανίζονται στη Γερμανία στις αρχές της δεκαετίας του ’80. Σήμερα, σε ολόκληρη τη Γερμανία τα ελληνικά εστιατόρια (συμπεριλαμβανομένων και των «Imbiß», κάτι σαν ελληνικά σουβλατζίδικα) υπολογίζονται σε 7.000, με 350 και πλέον από αυτά να βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή του Μονάχου. Αξιοσημείωτο…
κείμενο: Χάρης Βεκρής φωτογραφίες: Νίκος Ραγκούσης Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιήθηκε στο ιστορικό Θέατρο Απόλλων (1864) του νησιού, το τριήμερο 6-8 Οκτωβρίου, το Syros Jazz Festival που για δεύτερη χρονιά - εκτός από φανατικούς του είδους - πλημμύρισε και με άρωμα γλυκάνισου! Για άλλη μια χρονιά το tsou.gr συνέβαλε με επιτυχία στο να συνδυαστεί το…
κείμενο: Χάρης Βεκρής φωτογραφίες: Μιχάλης Ρίχτερ Εξαγωγές – Διανομή   Μόναχο, η τρίτη μεγαλύτερη σε πληθυσμό πόλη της Γερμανίας. Γενικά καθαρή πόλη και τόσο ήσυχη για το μέγεθος της που για πολλούς θεωρείται το μεγαλύτερο χωριό στον κόσμο. Ήσυχη, εκτός φυσικά από την περίοδο του Oktoberfest. Τις δυόμισι βδομάδες του μεγαλύτερου ετήσιου folk festival στον…
κείμενο - φωτογραφία: Αντωνία Κατή - δημοσιογράφος, food photographer & food stylist Υλικά για τη συνταγή (4 άτομα - 6 άτομα) 500 γραμμάρια φάβα 2 λίτρα νερό 1 μεγάλο κρεμμύδι (κομμένο στα τέσσερα) λίγη ρίγανη ξερή 1 φύλλο δάφνης ή φρέσκο θυμάρι (προαιρετικά) αλάτι λευκό πιπέρι Υλικά για το σερβίρισμα χυμός λεμονιού 1 κρεμμύδι (σε…
κείμενο - φωτογραφία: Αντωνία Κατή - δημοσιογράφος, food photographer & food stylist Υλικά για τη συνταγή (1 - 2 άτομα) 1 μεγάλο κρίθινο παξιμάδι – ντάκος 1 μεγάλη ώριμη ντομάτα Λίγη φέτα ή ξινομυζήθρα Ρίγανη Αλάτι Έξτρα παρθένο Ελαιόλαδο Βρέχουμε το παξιμάδι με λίγο κρύο νερό και το ακουμπάμε σε ένα πιάτο. Ψιλοκόβουμε την ντομάτα…
κείμενο - φωτογραφία: Αντωνία Κατή - δημοσιογράφος, food photographer & food stylist Υλικά για τη συνταγή 1 χταπόδι περίπου 2 κιλά 1-2 φύλλα δάφνης πιπέρι μαύρο σε κόκκους μερικούς κόκκους μπαχάρι αλάτι 2 καρότα (κομμένα σε ροδέλες ή κύβους) 2 πιπεριές Φλώρινας (σε ροδέλες) ηλιέλαιο λευκό ξίδι καλής ποιότητας λίγο χοντρό αλάτι 1 ματσάκι ψιλοκομμένος…
κείμενο: Χάρης Βεκρής Πήγα στο Χαλκί της Νάξου για την Ποτοποιία Βαλληνδρά, νομίζοντας πως είμαι από τους λίγους που θα μπορούσαν να έχουν ανάλογο ενδιαφέρον. Ποιος να επισκεφθεί καλοκαιριάτικα, μια ποτοποιία σ’ ένα χωριό της ενδοχώρας του νησιού; Ενός νησιού με απέραντες παραλίες, ενδιαφέροντες αρχαιολογικούς χώρους και τόσο καλό φαγητό! Έκανα μεγάλο λάθος. Το Χαλκί…
Λέσβος και Ούζο είναι συνδεδεμένα στο μυαλό κάθε Έλληνα. Καθόλου τυχαία αφού η ιστορία του γνωστού ως «εθνικού μας ποτού» έχει τις ρίζες της στο νησί της Λέσβου και τα παράλια της Μικράς Ασίας. Στο νησί υπάρχουν 16 ποτοποιίες που παράγουν Ούζο Μυτιλήνης και Πλωμαρίου, Προστατευόμενες Γεωγραφικές Ενδείξεις και οι δύο. Κάθε χρόνο, από το…