κείμενο - φωτογραφία: Αντωνία Κατή - δημοσιογράφος, food photographer & food stylist Υλικά για τη συνταγή (1 - 2 άτομα) 1 μεγάλο κρίθινο παξιμάδι – ντάκος 1 μεγάλη ώριμη ντομάτα Λίγη φέτα ή ξινομυζήθρα Ρίγανη Αλάτι Έξτρα παρθένο Ελαιόλαδο Βρέχουμε το παξιμάδι με λίγο κρύο νερό και το ακουμπάμε σε ένα πιάτο. Ψιλοκόβουμε την ντομάτα…
κείμενο - φωτογραφία: Αντωνία Κατή - δημοσιογράφος, food photographer & food stylist Υλικά για τη συνταγή 1 χταπόδι περίπου 2 κιλά 1-2 φύλλα δάφνης πιπέρι μαύρο σε κόκκους μερικούς κόκκους μπαχάρι αλάτι 2 καρότα (κομμένα σε ροδέλες ή κύβους) 2 πιπεριές Φλώρινας (σε ροδέλες) ηλιέλαιο λευκό ξίδι καλής ποιότητας λίγο χοντρό αλάτι 1 ματσάκι ψιλοκομμένος…
κείμενο: Χάρης Βεκρής Πήγα στο Χαλκί της Νάξου για την Ποτοποιία Βαλληνδρά, νομίζοντας πως είμαι από τους λίγους που θα μπορούσαν να έχουν ανάλογο ενδιαφέρον. Ποιος να επισκεφθεί καλοκαιριάτικα, μια ποτοποιία σ’ ένα χωριό της ενδοχώρας του νησιού; Ενός νησιού με απέραντες παραλίες, ενδιαφέροντες αρχαιολογικούς χώρους και τόσο καλό φαγητό! Έκανα μεγάλο λάθος. Το Χαλκί…
Λέσβος και Ούζο είναι συνδεδεμένα στο μυαλό κάθε Έλληνα. Καθόλου τυχαία αφού η ιστορία του γνωστού ως «εθνικού μας ποτού» έχει τις ρίζες της στο νησί της Λέσβου και τα παράλια της Μικράς Ασίας. Στο νησί υπάρχουν 16 ποτοποιίες που παράγουν Ούζο Μυτιλήνης και Πλωμαρίου, Προστατευόμενες Γεωγραφικές Ενδείξεις και οι δύο. Κάθε χρόνο, από το…
κείμενο - φωτογραφία: Αντωνία Κατή - δημοσιογράφος, food photographer & food stylist Υλικά για τη συνταγή (4 άτομα) 1 κιλό σαρδέλες 2/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδου (ψιλοκομμένες) 2 μέτριες ντομάτες αποφλοιωμένες & ψιλοκομμένες 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο 2 κουταλιές σούπας κουκουνάρι (προαιρετικά) 2 κουταλιές σούπας σταφίδες (προαιρετικά) Αλάτι Φρεσκοτριμμένο πιπέρι Λίγη…
Τα πάντα για το ούζο στο διαδίκτυο… εκτός από το να το πιούμε τσουγκρίζοντας τα ποτήρια μας! Φωτογραφίες: Αντωνία Κατή, Νίκος Ραγκούσης Σκίτσο: Τάσος Μαραγκός Κι ήταν ωραία τα πρώτα μας γενέθλια! Σάββατο βράδυ 17 Ιουνίου, στην Άνω Σύρο. Καλεσμένοι; Φίλοι από τον χώρο της έντυπης και ηλεκτρονικής δημοσιογραφίας από Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Σύρο, μαζί…
κείμενο - φωτογραφία: Αντωνία Κατή - δημοσιογράφος, food photographer & food stylist Υλικά για τη συνταγή (4 άτομα) 30 μύδια περίπου 200 ml λευκό ξηρό κρασί 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό (ψιλοκομμένο) 1 σκελίδα σκόρδο (ψιλοκομμένη) ½ ματσάκι ψιλοκομμένο φρέσκο μάραθο 2-3 κουταλιές σούπας μουστάρδα 1 κουταλιά σούπας βούτυρο 2 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο χυμός και ξύσμα…
Από τον Ιούνιο και για κάθε μήνα από δω και στο εξής, η Αντωνία Κατή μας χαρίζει μια από τις καταπληκτικές συνταγές της. Μεζέδες που μπορούν να γίνουν το κατάλληλο ταίρι στο ουζάκι μας, φωτογραφίζονται από την ίδια, με έναν τρόπο μοναδικό και τόσο άρτιο τεχνικά που δεν απέχουν πολύ από το να χαρακτηριστούν «έργα…
Με μια νέα διάκριση σε διεθνή διαγωνισμό packaging και την είσοδό του στα ελληνικά Duty Free, το καλοκαίρι προμηνύεται συναρπαστικό για το brand gogreek®. Το brand gogreek®, ένα αμιγώς ελληνικό brand που φιλοδοξεί να δώσει νέα πνοή στον τρόπο που παρουσιάζεται η νέα Ελληνικότητα, ετοιμάζεται να γιορτάσει τα τρίτα του γενέθλια τον Ιούλιο του 2017…
κείμενο: Χάρης Βεκρής Εδώ και καιρό, κυρίως απ’ όταν άρχισα να ανεβάζω φωτογραφίες με ουζάκια και τους μεζέδες τους στο Instagram, σκεφτόμουν να γράψω κάτι για το συγκεκριμένο θέμα, αλλά όλο το άφηνα γι’ αργότερα. Μετά το τελευταίο σοκ, που αποθανατίζεται και στη φωτογραφία του άρθρου, συνειδητοποίησα πως δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια καθυστέρησης. Είναι συχνό,…