κείμενο - φωτογραφία: Αντωνία Κατή - δημοσιογράφος, food photographer & food stylist Υλικά για τη συνταγή (6 άτομα) 5-6 μελιτζάνες φλάσκες (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άσπρες μελιτζάνες ή μισές μισές) 350 γραμ. τυρί φέτα (τριμμένη) 150 γραμ. τυρί Σαν Μιχάλη (τριμμένο) 5-6 ώριμες φρέσκιες ντομάτες ή 1 κονσέρβα ντοματάκια κονκασέ 2 σκελίδες σκόρδο σε λεπτές…
Μπορεί το «ΟΥΖΟ 44 ΟΥΖΟ» να μην είναι ένα βιβλίο για το ούζο, όμως οι εμπλεκόμενοι στο χώρο της ποτοποιίας και των πωλήσεων οινοπνευματωδών ποτών, έχουν πολλά να μάθουν ακολουθώντας τη διαδρομή των ηρώων του μυθιστορήματος του Άγγελου Αυγουστίδη. Παραμονές των εκλογών του 1958 ο Αυγουστίνος, ένας μικρός ποτοποιός από τη Θεσσαλονίκη, και ο Αριστοτέλης,…
κείμενο - φωτογραφία: Αντωνία Κατή - δημοσιογράφος, food photographer & food stylist Υλικά για τη συνταγή (4 - 6 άτομα) 1 χταπόδι 1,1/2 κιλό 2 φύλλα δάφνης μερικούς κόκκους μαύρου πιπεριού 1 ξερό κρεμμύδι καθαρισμένο 200 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο χυμό 2 λεμονιών αλάτι για το γαρνίρισμα μαϊντανός ψιλοκομμένος κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο (προαιρετικά) Καθαρίζουμε το…
κείμενο - φωτογραφία: Αντωνία Κατή - δημοσιογράφος, food photographer & food stylist Υλικά για τη συνταγή (4 άτομα) 2 ματσάκια γλιστρίδα 2 ντομάτες 1-2 παξιμάδια μερικές μαύρες ελιές 125 γραμ. φέτα ή ανθότυρο αλάτι ξίδι λευκό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Πλένουμε την γλιστρίδα και την κόβουμε με τα χέρια σε μπολ ή σαλατιέρα. Καθαρίζουμε τις ντομάτες…
Δύο ακόμα βραβεία εμπλούτισαν τις διακρίσεις της! Την 4η Μαΐου 2017, στο σημαντικό διεθνή διαγωνισμό “Packaging Worldstar”, στο Ντίσελντορφ, οι Μινιατούρες Ούζου gogreek© the collectibles βραβεύτηκαν στην κατηγορία “Ποτά” ως "Το brand που μέσα από την οπτική μεταμόρφωση εύκολα μεταφερόμενων μπουκαλιών - μινιατούρων, φιλοξενεί διαφορετικές όψεις του Ελληνικού Πολιτισμού και κουλτούρας" . Την 25η Νοεμβρίου…
κείμενο - φωτογραφία: Αντωνία Κατή - δημοσιογράφος, food photographer & food stylist Υλικά για τη συνταγή 8 περίπου κριθαροκουλούρες μερικές μαύρες ελιές κάπαρη & καπαρόφυλλα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο μερικά φύλλα φρέσκου βασιλικού (προαιρετικά) Για την πέστο λιαστής ντομάτας 2 φλιτζάνια τσαγιού λιαστές ντομάτες 1 φλιτζάνι τσαγιού τυρί Σαν Μιχάλη (φρεσκοτριμμένο) 50 γραμ. κουκουνάρι ½ φλιτζάνι…
κείμενο - φωτογραφία: Αντωνία Κατή – δημοσιογράφος, food photographer & food stylist Υλικά για τη συνταγή (4 - 6 άτομα) 1 χταπόδι 1.200 με 1.500 γραμ. 3 κουταλιές ξίδι από κόκκινο κρασί 5-6 κουταλιές ελαιόλαδο 2-3 σκελίδες σκόρδο 1 φύλλο δάφνης 3-4 γαρίφαλα μερικούς κόκκους μαύρου πιπεριού ρίγανη Καθαρίζουμε και κόβουμε στα δύο ή στα…
κείμενο: Αντωνία Κατή - δημοσιογράφος, food photographer & food stylist Υλικά για τη συνταγή (4 άτομα) 500 - 600 γραμ. γαρίδες μέτριες (καθαρισμένες με ουρά) 1 συσκευασία σάλτσα ντομάτας 2 ντομάτες φρέσκιες (ψιλοκομμένες) 1 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο) 1-2 σκελίδες σκόρδο (τριμμένο) 1 πιπεριά σε κυβάκια ή λωρίδες (προαιρετικά) 1 ποτηράκι ούζο (80 ml περίπου) 150 γραμ.…
κείμενο: Κώστας Πασχάλης Μπέης* Το ούζο θέλει τρόπο σερβιρίσματος, κατάλληλα σκεύη, σωστά εδέσματα. Τα καταλληλότερα ποτήρια, κατά τη γνώμη μας, είναι τα λεγόμενα «κανονάκια», δηλαδή σωληνωτά ποτηράκια με χονδρό πάτο, που το καθένα χωράει 3 - 4 γουλιές ούζου αναμεμειγμένου με νερό. Παλαιότερα, ως «κανονάκια» χαρακτηρίζονταν τα μικρά ποτήρια που είχαν χοντρό πάτο και ελαφρύ…
Το Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου, το αυθεντικό, ελληνικό, παραδοσιακό απόσταγμα που έχει ταυτίσει το όνομά του με το Ούζο εντός και εκτός συνόρων, κατέκτησε διπλή διάκριση στον διαγωνισμό «Made Ιn Greece 2017». Σε μια λαμπρή τελετή που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής και μέσα σε πλήθος παρευρισκομένων από τον επιχειρηματικό κόσμο και…