κείμενο - φωτογραφία: Αντωνία Κατή - δημοσιογράφος, food photographer & food stylist Υλικά για τη συνταγή (4 - 6 άτομα) 1 κιλό ντοματάκια ή πομοντόρια (κατά προτίμηση Σαντορίνης) 2 λιαστές ντομάτες (ψιλοκομμένες) 2 ξερά κρεμμύδια (ψιλοκομμένα) 1 ματσάκι δυόσμο (ψιλοκομμένο) 1 ματσάκι μαϊντανό ( ψιλοκομμένο) ½ ματσάκι βασιλικό (ψιλοκομμένο) 1 φλιτζάνι κεφαλοτύρι (τριμμένο) 1 αυγό…
μέσα από αφιέρωμα στο ούζο που έκανε η δημοφιλής εκπομπή EUROMAXX στο τηλεοπτικό κανάλι του διεθνούς ειδησεογραφικού πρακτορείου Deutsche Welle. Με αφορμή την ετήσια γιορτή του ούζου «OUZO FEST 2018» που διοργανώθηκε στο νησί της Λέσβου το τετραήμερο 6 – 9 Ιουλίου, το δορυφορικό τηλεοπτικό κανάλι της Deutsche Welle πραγματοποίησε εκτεταμένο ρεπορτάζ στο Πλωμάρι και…
κείμενο - φωτογραφία: Αντωνία Κατή - δημοσιογράφος, food photographer & food stylist Υλικά για τη συνταγή (4 - 6 άτομα) ½ κιλό φιλέτο ψαριού (π.χ. μπακαλιάρου) 4 μέτριες πατάτες 1 μικρό ξηρό κρεμμύδι (τριμμένο και πολύ καλά στυμμένο) 2 σκελίδες σκόρδο (τριμμένο) 1 ασπράδι αυγού φρέσκα μυρωδικά ψιλοκομμένα (άνηθο, μαϊντανό, δυόσμο κ.ο.κ.) αλάτι λευκό πιπέρι…
κείμενο - φωτογραφία: Αντωνία Κατή - δημοσιογράφος, food photographer & food stylist Υλικά για τη συνταγή (6 άτομα) 5-6 μελιτζάνες φλάσκες (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άσπρες μελιτζάνες ή μισές μισές) 350 γραμ. τυρί φέτα (τριμμένη) 150 γραμ. τυρί Σαν Μιχάλη (τριμμένο) 5-6 ώριμες φρέσκιες ντομάτες ή 1 κονσέρβα ντοματάκια κονκασέ 2 σκελίδες σκόρδο σε λεπτές…
Μπορεί το «ΟΥΖΟ 44 ΟΥΖΟ» να μην είναι ένα βιβλίο για το ούζο, όμως οι εμπλεκόμενοι στο χώρο της ποτοποιίας και των πωλήσεων οινοπνευματωδών ποτών, έχουν πολλά να μάθουν ακολουθώντας τη διαδρομή των ηρώων του μυθιστορήματος του Άγγελου Αυγουστίδη. Παραμονές των εκλογών του 1958 ο Αυγουστίνος, ένας μικρός ποτοποιός από τη Θεσσαλονίκη, και ο Αριστοτέλης,…
κείμενο - φωτογραφία: Αντωνία Κατή - δημοσιογράφος, food photographer & food stylist Υλικά για τη συνταγή (4 - 6 άτομα) 1 χταπόδι 1,1/2 κιλό 2 φύλλα δάφνης μερικούς κόκκους μαύρου πιπεριού 1 ξερό κρεμμύδι καθαρισμένο 200 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο χυμό 2 λεμονιών αλάτι για το γαρνίρισμα μαϊντανός ψιλοκομμένος κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο (προαιρετικά) Καθαρίζουμε το…
κείμενο - φωτογραφία: Αντωνία Κατή - δημοσιογράφος, food photographer & food stylist Υλικά για τη συνταγή (4 άτομα) 2 ματσάκια γλιστρίδα 2 ντομάτες 1-2 παξιμάδια μερικές μαύρες ελιές 125 γραμ. φέτα ή ανθότυρο αλάτι ξίδι λευκό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Πλένουμε την γλιστρίδα και την κόβουμε με τα χέρια σε μπολ ή σαλατιέρα. Καθαρίζουμε τις ντομάτες…
Δύο ακόμα βραβεία εμπλούτισαν τις διακρίσεις της! Την 4η Μαΐου 2017, στο σημαντικό διεθνή διαγωνισμό “Packaging Worldstar”, στο Ντίσελντορφ, οι Μινιατούρες Ούζου gogreek© the collectibles βραβεύτηκαν στην κατηγορία “Ποτά” ως "Το brand που μέσα από την οπτική μεταμόρφωση εύκολα μεταφερόμενων μπουκαλιών - μινιατούρων, φιλοξενεί διαφορετικές όψεις του Ελληνικού Πολιτισμού και κουλτούρας" . Την 25η Νοεμβρίου…
κείμενο - φωτογραφία: Αντωνία Κατή - δημοσιογράφος, food photographer & food stylist Υλικά για τη συνταγή 8 περίπου κριθαροκουλούρες μερικές μαύρες ελιές κάπαρη & καπαρόφυλλα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο μερικά φύλλα φρέσκου βασιλικού (προαιρετικά) Για την πέστο λιαστής ντομάτας 2 φλιτζάνια τσαγιού λιαστές ντομάτες 1 φλιτζάνι τσαγιού τυρί Σαν Μιχάλη (φρεσκοτριμμένο) 50 γραμ. κουκουνάρι ½ φλιτζάνι…
κείμενο - φωτογραφία: Αντωνία Κατή – δημοσιογράφος, food photographer & food stylist Υλικά για τη συνταγή (4 - 6 άτομα) 1 χταπόδι 1.200 με 1.500 γραμ. 3 κουταλιές ξίδι από κόκκινο κρασί 5-6 κουταλιές ελαιόλαδο 2-3 σκελίδες σκόρδο 1 φύλλο δάφνης 3-4 γαρίφαλα μερικούς κόκκους μαύρου πιπεριού ρίγανη Καθαρίζουμε και κόβουμε στα δύο ή στα…