του Χάρη Βεκρή Όταν για πάνω από 20 χρόνια γυρνάς κάβες, μίνι μάρκετ και μαγαζιά τουριστικών ειδών ψάχνοντας μπουκαλάκια ούζου για τη συλλογή σου, τα φωτογραφίζεις, τα καταγράφεις, τα ταξινομείς και - τα τελευταία χρόνια - τα ανεβάζεις και στην ιστοσελίδα σου, τα μάτια σου έχουν δει πολλά! Κακόγουστα διάφανα μπουκάλια με μορφές θεών του…
Κείμενο: Χάρης Βεκρής Φωτογραφίες: Νίκος Ραγκούσης, Νηρέας Βεκρής Το καλοκαίρι πέρασε. Μαζί του και οι διακοπές δίπλα στο κύμα, τα τραπέζια με τις μεγάλες παρέες και το ουζάκι με θαλασσινούς μεζέδες στο ηλιοβασίλεμα. Αν και για μας που ζούμε στα νησιά το παιχνίδι πάντα λήγει με «παράταση», ο Σεπτέμβρης δεν παύει να είναι ο μήνας…
κείμενο - φωτογραφία: Αντωνία Κατή - δημοσιογράφος, food photographer & food stylist Υλικά για τη συνταγή (4 άτομα) 4-5 μελιτζάνες φλάσκες 1-2 σκελίδες σκόρδο (λιωμένο) ½ ματσάκι μαϊντανό ή βασιλικό (ψιλοκομμένο) 1 πιπεριά Φλώρινας (προαιρετικά) χυμό ½ λεμονιού λευκό ξίδι ελαιόλαδο αλάτι λευκό πιπέρι 1-2 ντομάτες σε κύβους για το σερβίρισμα Πλένουμε τις μελιτζάνες και…
κείμενο - φωτογραφία: Αντωνία Κατή - δημοσιογράφος, food photographer & food stylist Υλικά για τη συνταγή (4 - 6 άτομα) 1 κιλό ντοματάκια ή πομοντόρια (κατά προτίμηση Σαντορίνης) 2 λιαστές ντομάτες (ψιλοκομμένες) 2 ξερά κρεμμύδια (ψιλοκομμένα) 1 ματσάκι δυόσμο (ψιλοκομμένο) 1 ματσάκι μαϊντανό ( ψιλοκομμένο) ½ ματσάκι βασιλικό (ψιλοκομμένο) 1 φλιτζάνι κεφαλοτύρι (τριμμένο) 1 αυγό…
μέσα από αφιέρωμα στο ούζο που έκανε η δημοφιλής εκπομπή EUROMAXX στο τηλεοπτικό κανάλι του διεθνούς ειδησεογραφικού πρακτορείου Deutsche Welle. Με αφορμή την ετήσια γιορτή του ούζου «OUZO FEST 2018» που διοργανώθηκε στο νησί της Λέσβου το τετραήμερο 6 – 9 Ιουλίου, το δορυφορικό τηλεοπτικό κανάλι της Deutsche Welle πραγματοποίησε εκτεταμένο ρεπορτάζ στο Πλωμάρι και…
κείμενο - φωτογραφία: Αντωνία Κατή - δημοσιογράφος, food photographer & food stylist Υλικά για τη συνταγή (4 - 6 άτομα) ½ κιλό φιλέτο ψαριού (π.χ. μπακαλιάρου) 4 μέτριες πατάτες 1 μικρό ξηρό κρεμμύδι (τριμμένο και πολύ καλά στυμμένο) 2 σκελίδες σκόρδο (τριμμένο) 1 ασπράδι αυγού φρέσκα μυρωδικά ψιλοκομμένα (άνηθο, μαϊντανό, δυόσμο κ.ο.κ.) αλάτι λευκό πιπέρι…
κείμενο - φωτογραφία: Αντωνία Κατή - δημοσιογράφος, food photographer & food stylist Υλικά για τη συνταγή (6 άτομα) 5-6 μελιτζάνες φλάσκες (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άσπρες μελιτζάνες ή μισές μισές) 350 γραμ. τυρί φέτα (τριμμένη) 150 γραμ. τυρί Σαν Μιχάλη (τριμμένο) 5-6 ώριμες φρέσκιες ντομάτες ή 1 κονσέρβα ντοματάκια κονκασέ 2 σκελίδες σκόρδο σε λεπτές…
Μπορεί το «ΟΥΖΟ 44 ΟΥΖΟ» να μην είναι ένα βιβλίο για το ούζο, όμως οι εμπλεκόμενοι στο χώρο της ποτοποιίας και των πωλήσεων οινοπνευματωδών ποτών, έχουν πολλά να μάθουν ακολουθώντας τη διαδρομή των ηρώων του μυθιστορήματος του Άγγελου Αυγουστίδη. Παραμονές των εκλογών του 1958 ο Αυγουστίνος, ένας μικρός ποτοποιός από τη Θεσσαλονίκη, και ο Αριστοτέλης,…
κείμενο - φωτογραφία: Αντωνία Κατή - δημοσιογράφος, food photographer & food stylist Υλικά για τη συνταγή (4 - 6 άτομα) 1 χταπόδι 1,1/2 κιλό 2 φύλλα δάφνης μερικούς κόκκους μαύρου πιπεριού 1 ξερό κρεμμύδι καθαρισμένο 200 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο χυμό 2 λεμονιών αλάτι για το γαρνίρισμα μαϊντανός ψιλοκομμένος κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο (προαιρετικά) Καθαρίζουμε το…
κείμενο - φωτογραφία: Αντωνία Κατή - δημοσιογράφος, food photographer & food stylist Υλικά για τη συνταγή (4 άτομα) 2 ματσάκια γλιστρίδα 2 ντομάτες 1-2 παξιμάδια μερικές μαύρες ελιές 125 γραμ. φέτα ή ανθότυρο αλάτι ξίδι λευκό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Πλένουμε την γλιστρίδα και την κόβουμε με τα χέρια σε μπολ ή σαλατιέρα. Καθαρίζουμε τις ντομάτες…