Το tsou.gr με ιδιαίτερη χαρά αναγγέλλει τη συνεργασία του με τον συριανό επιχειρηματία και συγγραφέα-εκδότη του βιβλίου «Γεύσεις Συριανού Σπιτιού», Κώστα Πρέκα. Ως γνωστός λάτρης και εξερευνητής παραδοσιακών ελληνικών γεύσεων, ο δημιουργός της «ΠΡΕΚΑΣ Παραδοσιακά Προϊόντα», αναλαμβάνει την ξενάγηση μας στο θαυμαστό κόσμο των παραδοσιακών τοπικών προϊόντων που μπορούν να αποτελέσουν ιδανικούς συνοδευτικούς μεζέδες του…
Παράλληλη εκδήλωση με πρωταγωνιστή το ούζο. Η εκδήλωση γευστικής δοκιμής – και όχι μόνο – ελληνικών αποσταγμάτων και ηδύποτων «Ελληνικό Απόσταγμα» πραγματοποιείται για 5η χρονιά στην Αίγλη Ζαππείου, την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου, από τις 13:00 έως τις 20:00. Όπως και στις προηγούμενες διοργανώσεις, δεν είναι λίγοι οι εκθέτες που παράγουν και ούζο. Γι’ αυτό μην…
κείμενο - φωτογραφία: Αντωνία Κατή - δημοσιογράφος, food photographer & food stylist Υλικά για τη συνταγή (4 άτομα) 1 κιλό χταπόδι (μόνο τα πλοκάμια) 100 ml λευκό ξηρό κρασί 1 μεγάλο κρεμμύδι 1 φύλο δάφνης Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι Ελαιόλαδο Για το σερβίρισμα Ρεβίθια βρασμένα ή κάποιο άλλο όσπριο της αρεσκείας σας Πίτες για σουβλάκια μεσαίες…
Μέσω της τελευταίας έκδοσης του περιοδικού "Betterfly" το tsou.gr βρίσκεται πλέον διαρκώς "εν πτήσει"! Στην ιδιαίτερα καλαίσθητη, δίγλωσση έκδοση που διανέμεται δωρεάν στους επιβάτες των πτήσεων της ASTRA Airlines, φιλοξενείται ολοσέλιδο άρθρο για τις πρωτοβουλίες προώθησης του ούζου σε ολόκληρο τον πλανήτη από την ομάδα του tsou.gr, αλλά και για τη μοναδική συλλογή ούζων του…
Δεύτερο ρεπορτάζ - μέσα σε τρεις μήνες - αφιερωμένο στο ούζο από το δορυφορικό τηλεοπτικό δίκτυο Deutsche Welle, με τη συμβολή της συριανής ιστοσελίδας tsou.gr και του ιδρυτή της Χάρη Βεκρή. Μετά το πρώτο ρεπορτάζ που προβλήθηκε τον Ιούλιο και είχε ως κύριο θέμα την ετήσια γιορτή των αποσταγματοποιών της Λέσβου «Ouzo Fest», η δημοφιλής…
κείμενο: Χάρης Βεκρής Φωτογραφίες: Νίκος Ραγκούσης Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το tsou.gr συνέβαλε σε άλλη μια επιτυχημένη συνάντηση του ούζου με τους φίλους της τζαζ, στο πλαίσιο της διοργάνωσης του Syros Jazz Festival 2018 που πραγματοποιήθηκε το τριήμερο 5, 6 και 7 Οκτωβρίου. Η πλατεία και τα θεωρεία του ιστορικού Θεάτρου Απόλλων της Σύρου (1864)…
κείμενο - φωτογραφία: Αντωνία Κατή - δημοσιογράφος, food photographer & food stylist Υλικά για τη συνταγή (3 - 4 άτομα) 8 πιπεριές Φλωρίνης 4 πιπεριές πράσινες κέρατο (προαιρετικά) 3 - 4 σκελίδες σκόρδο λίγη ξερή ρίγανη ή φρέσκια ρίγανη, θυμάρι ή μαϊντανό ξίδι από λευκό κρασί ελαιόλαδο Πλένουμε τις πιπεριές και τις βάζουμε σε λαμαρίνα…
του Χάρη Βεκρή Όταν για πάνω από 20 χρόνια γυρνάς κάβες, μίνι μάρκετ και μαγαζιά τουριστικών ειδών ψάχνοντας μπουκαλάκια ούζου για τη συλλογή σου, τα φωτογραφίζεις, τα καταγράφεις, τα ταξινομείς και - τα τελευταία χρόνια - τα ανεβάζεις και στην ιστοσελίδα σου, τα μάτια σου έχουν δει πολλά! Κακόγουστα διάφανα μπουκάλια με μορφές θεών του…
Κείμενο: Χάρης Βεκρής Φωτογραφίες: Νίκος Ραγκούσης, Νηρέας Βεκρής Το καλοκαίρι πέρασε. Μαζί του και οι διακοπές δίπλα στο κύμα, τα τραπέζια με τις μεγάλες παρέες και το ουζάκι με θαλασσινούς μεζέδες στο ηλιοβασίλεμα. Αν και για μας που ζούμε στα νησιά το παιχνίδι πάντα λήγει με «παράταση», ο Σεπτέμβρης δεν παύει να είναι ο μήνας…
κείμενο - φωτογραφία: Αντωνία Κατή - δημοσιογράφος, food photographer & food stylist Υλικά για τη συνταγή (4 άτομα) 4-5 μελιτζάνες φλάσκες 1-2 σκελίδες σκόρδο (λιωμένο) ½ ματσάκι μαϊντανό ή βασιλικό (ψιλοκομμένο) 1 πιπεριά Φλώρινας (προαιρετικά) χυμό ½ λεμονιού λευκό ξίδι ελαιόλαδο αλάτι λευκό πιπέρι 1-2 ντομάτες σε κύβους για το σερβίρισμα Πλένουμε τις μελιτζάνες και…