κείμενο – φωτογραφία: Αντωνία Κατή – δημοσιογράφος, food photographer & food stylist
Υλικά για τη συνταγή (3 – 4 άτομα)
- 8 πιπεριές Φλωρίνης
- 4 πιπεριές πράσινες κέρατο (προαιρετικά)
- 3 – 4 σκελίδες σκόρδο
- λίγη ξερή ρίγανη ή φρέσκια ρίγανη, θυμάρι ή μαϊντανό
- ξίδι από λευκό κρασί
- ελαιόλαδο
Πλένουμε τις πιπεριές και τις βάζουμε σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα. Τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς, μέχρι να μαλακώσουν και να κάνουν φουσκάλες στην φλούδα τους. Τις βγάζουμε και τις μεταφέρουμε σε σακούλα ή μπολ με καπάκι. Τις αφήνουμε για λίγο και τις ξεφλουδίζουμε με ευκολία. Πετάμε το κοτσάνι και τα σποράκια τους. Σερβίρουμε σε ρηχό πιάτο και πασπαλίζουμε με αλάτι. Προσθέτουμε το μυρωδικό της επιλογής μας, το σκόρδο ψιλοκομμένο και όσο ξίδι και λάδι επιθυμούμε.
TIP: Μπορούμε να φτιάξουμε μεγαλύτερη ποσότητα και να τις διατηρήσουμε στο ψυγείο, μέσα σε βάζο ερμητικά κλειστό, με ελαιόλαδο και ξίδι.