κείμενο – φωτογραφία: Αντωνία Κατή – δημοσιογράφος, food photographer & food stylist
Υλικά για τη συνταγή (1 – 2 άτομα)
- 1 μεγάλο κρίθινο παξιμάδι – ντάκος
- 1 μεγάλη ώριμη ντομάτα
- Λίγη φέτα ή ξινομυζήθρα
- Ρίγανη
- Αλάτι
- Έξτρα παρθένο Ελαιόλαδο
Βρέχουμε το παξιμάδι με λίγο κρύο νερό και το ακουμπάμε σε ένα πιάτο. Ψιλοκόβουμε την ντομάτα ή την τρίβουμε στον τρίφτη και την ρίχνουμε πάνω από το παξιμάδι. Αλατίζουμε και τρίβουμε από πάνω τη φέτα ή την ξινομυζήθρα. Πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και περιχύνουμε με το λάδι. Σερβίρουμε αμέσως.
Tip: Εάν το προτιμάμε, μπορούμε να βάλουμε στον ντάκο ελιές ή κάπαρη.