κείμενο – φωτογραφία: Αντωνία Κατή – δημοσιογράφος, food photographer & food stylist

Υλικά για τη συνταγή (1 – 2 άτομα)

  • 1 μεγάλο κρίθινο παξιμάδι – ντάκος
  • 1 μεγάλη ώριμη ντομάτα
  • Λίγη φέτα ή ξινομυζήθρα
  • Ρίγανη
  • Αλάτι
  • Έξτρα παρθένο Ελαιόλαδο

Βρέχουμε το παξιμάδι με λίγο κρύο νερό και το ακουμπάμε σε ένα πιάτο. Ψιλοκόβουμε την ντομάτα ή την τρίβουμε στον τρίφτη και την ρίχνουμε πάνω από το παξιμάδι. Αλατίζουμε και τρίβουμε από πάνω τη φέτα ή την ξινομυζήθρα. Πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και περιχύνουμε με το λάδι. Σερβίρουμε αμέσως.

Tip: Εάν το προτιμάμε, μπορούμε να βάλουμε στον ντάκο ελιές ή κάπαρη.

FacebookTwitterGoogle PlusPinterest