κείμενο: Χάρης Βεκρής
φωτογραφίες: Μιχάλης Ρίχτερ

Η εκδήλωση – γιορτή και σημείο συνάντησης παλιών και νέων φίλων του ούζου, του τσίπουρου και όλων των άλλων προϊόντων υψηλής ποιότητας που παράγουν οι ποτοποιοί της χώρας μας, άφησε για μια ακόμη χρονιά τις καλύτερες εντυπώσεις.

Ούζα, τσίπουρα, μπράντι, λικέρ και αποστάγματα φρούτων από 22 ελληνικές ποτοποιίες, πλημμύρησαν την Κυριακή 19 Ιανουαρίου – για 6η χρονιά – την Αίγλη Ζαππείου. Οι συμμετέχοντες αποσταγματοποιοί παρουσίασαν στους 1.300 περίπου επισκέπτες της έκθεσης, 100 και πλέον κορυφαία προϊόντα της νέας γενιάς ελληνικών αποσταγμάτων, ενώ φέτος, για πρώτη φορά, στην εκδήλωση λειτούργησε και ένα «pop-up» μπαρ, όπου οι επισκέπτες μπορούσαν να δοκιμάσουν το αγαπημένο τους απόσταγμα ως συστατικό κοκτέιλ από τα χέρια του «mixologist» Γιάννη Κοροβέση. Παράλληλα, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να συνοδεύσουν το ούζο ή το τσίπουρο της επιλογής τους με δημιουργικούς μεζέδες από τα εστιατόρια «Ψαράδες» και «Άδολο-Ψαράδων Γεύσεις». Τα ελληνικά αποστάγματα συντρόφευσε το πολυβραβευμένο μεταλλικό νερό ΘΕΟΝΗ.

Με τον κ. Νίκο Καλογιάννη, πρόεδρο του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΩΝ & ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΩΝ ΠΟΤΩΝ (υποστηρικτή της εκδήλωσης) και ιδιοκτήτη του Ούζου Πλωμαρίου - Ισιδώρου Αρβανίτου

Ούζα τους παρουσίασαν – με τη σειρά που ήταν τοποθετημένα στην έκθεση – οι παραγωγοί: Ποτοποιία ΜΑΤΘΑΙΟΥ, Ούζο ΒΑΡΒΑΓΙΑΝΝΗ, Ούζο Μυτιλήνης ΣΑΜΑΡΑ, Ποτοποιία AVANTES, Αποστάγματα ΚΑΡΔΑΣΗ, Ποτοποιία Πλωμαρίου ΙΣΙΔΩΡΟΥ ΑΡΒΑΝΙΤΗ, Ποτοποιία Οικογένειας ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ, Ελληνική Βιομηχανία Αποσταγμάτων, Οινοποιητικός Συνεταιρισμός ΤΥΡΝΑΒΟΥ, Ποτοποιία ΣΠΕΝΤΖΑ, ΚΑΤΣΑΡΟΣ Αποστάγματα, LOST LAKE Distillery.

Διοργάνωση: Vinetum Wine Communications
FacebookTwitterGoogle PlusPinterest