κείμενο: Αντωνία Κατή – δημοσιογράφος, food photographer & food stylist
Υλικά για τη συνταγή (4 άτομα)
- 500 – 600 γραμ. γαρίδες μέτριες (καθαρισμένες με ουρά)
- 1 συσκευασία σάλτσα ντομάτας
- 2 ντομάτες φρέσκιες (ψιλοκομμένες)
- 1 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
- 1-2 σκελίδες σκόρδο (τριμμένο)
- 1 πιπεριά σε κυβάκια ή λωρίδες (προαιρετικά)
- 1 ποτηράκι ούζο (80 ml περίπου)
- 150 γραμ. τυρί φέτα (χοντροτριμμένη)
- 1 ματσάκι μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
- αλάτι, φρεσκοτριμένο πιπέρι
- ελαιόλαδο
Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε τηγάνι και σοτάρουμε τις γαρίδες για μερικά λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα κι από τις δυο πλευρές. Τις βγάζουμε από το τηγάνι και τις αφήνουμε σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί. Ξαναβάζουμε το τηγάνι στη φωτιά και σοτάρουμε την πιπεριά (εάν βάλουμε), το κρεμμύδι και το σκόρδο. «Σβήνουμε» με το ούζο και περιμένουμε μερικά λεπτά να εξατμιστεί. Προσθέτουμε στο τηγάνι τη σάλτσα και τις φρέσκιες ντομάτες. Σιγοβράζουμε για 2-3 λεπτά και προσθέτουμε τις γαρίδες. Αφήνουμε στη φωτιά για 2-3 λεπτά ακόμη και αποσύρουμε το τηγάνι. Μεταφέρουμε σε πήλινο σκεύος, πασπαλίζουμε με τη φέτα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να λιώσει το τυρί. Σερβίρουμε γαρνίροντας με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.