Η Ποτοποιία «ELLVINO» ιδρύθηκε το 1975 από τον Γιάννη Χ. Γιαννόπουλο. Από το 1983 λειτουργεί σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις 1000 τ.μ. στην περιοχή Σκαραμαγκά Χαϊδαρίου, με ιδιόκτητο εργαστήριο χημικής ανάλυσης των προϊόντων της και χάλκινο αποστακτήρα για την παραγωγή ούζου. Εκτός από Ούζο και Κονιάκ, παράγει με εκχύλιση πάνω από 70 γεύσεις λικέρ – στα οποία έχει δώσει και ιδιαίτερη έμφαση – όπως: Μαστίχα, Λευκή Μαστίχα, Πεπόνι, Δυόσμο, Αρώνια, Lemonccello, Tentura, Amaretto, Ρόδι, Μαστίχα με κανέλα, Μαστιχοτριαντάφυλλο, Μύρτιλο, Κράνο, Καρπούζι, Περγαμόντο, Ανανά και Καρύδα.

Όσον αφορά στο ούζο της, η ποτοποιία παράγει το ΟΥΖΟ CLASSIC (38% vol, περιεκτικότητας 30% σε απόσταγμα), καθώς και το ΟΥΖΟ SPECIAL (40% vol, με 50% απόσταγμα). Η συνομιλία μας με τον Χρήστο Ι. Γιαννόπουλο, χημικό μηχανικό και Υπεύθυνο Παραγωγής της εταιρίας, μας βοήθησε να γνωρίσουμε καλύτερα την ποτοποιία ELLVINO που ως τώρα την ξέραμε μόνο για τις τουριστικές της συσκευασίες ούζου (Greek Spirit):

– Ξεκινήσαμε το τουριστικό κομμάτι το 1980, οπότε και διακρίναμε το κενό της αγοράς. Το δίκτυο αναπτύχθηκε μέσω πωλητή στην Αθήνα και στην υπόλοιπη Ελλάδα μέσω της ετήσιας έκθεσης «Λαϊκή Τέχνη».

Η μείωση στην τουριστική κίνηση της χώρας, αλλά και στον χώρο της εστίασης λόγω της πανδημίας, σίγουρα – όπως όλους – θα έχουν επηρεάσει αρνητικά το τζίρο σας. Πόση υπολογίζετε να είναι εφέτος η μείωση στις πωλήσεις σας και πώς αντιμετωπίζετε τη δύσκολη αυτή περίοδο τα λειτουργικά θέματα της επιχείρησής σας;

– Η μείωση στο τουριστικό κομμάτι είναι πάνω από 90%. Όμως δραστηριοποιούμαστε και στο κομμάτι της εστίασης όπου η μείωση είναι μικρότερη. Συνολικά η μείωση είναι πάνω από 50%. Ευτυχώς για εμάς, δεν έχουμε δανεισμό και ενοίκια.

Ποιο είναι το ετήσιο μέγεθος της παραγωγής σας σε ούζο και πόσα άτομα απασχολούνται στην ποτοποιία σας;

– Το ετήσιο μέγεθος παραγωγής μας σε ούζο είναι περίπου 2.000 κιλά. Είμαστε οικογενειακή επιχείρηση και εκτός της οικογένειας, απασχολούμε άλλα δύο άτομα.

Επικρατεί γενικώς η εντύπωση πως στις συσκευασίες ούζου που προορίζονται για καταστήματα πώλησης τουριστικών ειδών, η ποιότητα του περιεχόμενου έρχεται σε δεύτερη μοίρα. Τι ισχύει για τα δικά σας προϊόντα;

– Ως οικογενειακή επιχείρηση δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην ποιότητα των προϊόντων που παράγουμε, οπότε σίγουρα δεν ισχύει κάτι τέτοιο για τα δικά μας προϊόντα.

Σε ποιες χώρες του εξωτερικού συναντά κάποιος τα προϊόντα σας; Υπάρχουν κάποια e-shop ή άλλος τρόπος αποστολής φιαλών σας εκτός Ελλάδας;

– Δυστυχώς δεν εξάγουμε ακόμα προϊόντα μας, αλλά βρισκόμαστε σε αναζήτηση αντιπροσώπων. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ακόμη δυνατότητα αγοράς φιαλών μας μέσω κάποιου e-shop.

Ποτοποιία ELLVINO
Ηφαίστου 12 & Φωτοπούλου,
Σκαραμαγκάς
12461 Δυτική Αττική
Τ. 2105576410, 6979115631
www.ellvino.com
ellvino@yahoo.gr

FacebookTwitterGoogle PlusPinterest