Η Ποτοποιία Λάζαρης της Κέρκυρας σε κερδίζει απ’ την αρχή με την υψηλή αισθητική που χαρακτηρίζει τόσο το κατάστημα, όσο και τον σχεδιασμό των προϊόντων της. Αρκεί μια γρήγορη ματιά στην ιστοσελίδα της για να αντιληφθείς πως η Lazaris Distillery & Artisan Sweets είναι δημιούργημα ανθρώπων που δεν κάνουν εκπτώσεις στην ποιότητα των προϊόντων τους. Εκτός από ποτά η εταιρεία παρασκευάζει και λαχταριστά παραδοσιακά γλυκίσματα με βάση το κουμ κουάτ, το αποξηραμένο σύκο και ξηρούς καρπούς, που μπορούν να συνδυαστούν εξαιρετικά με αποστάγματα (τσίπουρο, ούζο, grappa, brandy). Για όλον αυτό τον υπέροχο, γλυκό κόσμο της Lazaris Distillery & Artisan Sweets, μας μίλησε ο δημιουργός και ιδιοκτήτης της εταιρείας Κωνσταντίνος Λάζαρης.

Πότε ξεκινά η ιστορία της Lazaris Distillery & Artisan Sweets και ποια είναι η φιλοσοφία της επιχείρησης;
Η ιστορία της Lazaris Distillery & Artisan Sweets ξεκινάει το 2005. Εμπνευσμένος από την ιστορία, τις γεύσεις και τα αρώματα της Κέρκυρας, μαζί με την ομάδα μου συνεχίζουμε με πάθος τη γαστρονομική ιστορία του νησιού. Στόχος μας είναι τα προϊόντα μας να αποτελέσουν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής μας διατροφής και απόλαυσης, αλλά και την πρώτη ύλη για υπέροχους συνδυασμούς και γεύσεις, τόσο στη μαγειρική και ζαχαροπλαστική, όσο και στον τομέα του bartending. Στόχος μας επίσης είναι να μυήσουμε τον σύγχρονο, παγκόσμιο ταξιδιώτη στις γεύσεις μιας άλλης εποχής.

Πόσες ποτοποιίες λειτουργούν σήμερα στην Κέρκυρα και ποιες από αυτές παράγουν ούζο;
Στην Κέρκυρα λειτουργούν άλλες τέσσερις ποτοποιίες. Η ειδοποιός διαφορά μας είναι ότι εμείς παράγουμε το δικό μας απόσταγμα, στις εγκαταστάσεις της ποτοποιίας μας.

Ποια είναι τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του δικού σας ούζου;
Το Ούζο LAZARIS είναι γλυκόπιοτο, με το φίνο άρωμα του γλυκάνισου να αναδύεται από την πρώτη γουλιά. Στιβαρή και ταυτόχρονα μαλακή γεύση συντροφεύει ευχάριστα τις στιγμές μας.

Πίνουν ούζο οι Κερκυραίοι ή απευθύνεστε κυρίως στον τουρισμό του νησιού;
Το ούζο είναι ταυτισμένο με τη θάλασσα, τον ήλιο, το καλοκαίρι, στοιχεία που συνθέτουν το νησί μας. Οι Κερκυραίοι πίνουν ούζο όλες τις εποχές του χρόνου, συνοδεύοντάς το με κερκυραϊκούς μεζέδες. Παράλληλα, με την αύξηση της επισκεψιμότητας του νησιού και από κατοίκους άλλων χωρών κατά την άνοιξη και το καλοκαίρι και με δεδομένο ότι το ούζο είναι το εθνικό μας ποτό, το Ούζο LAZARIS απευθύνεται και στον τουρισμό του νησιού.

Από την ιστοσελίδα σας φαίνεται πως έχετε προσέξει ιδιαίτερα το θέμα της αισθητικής του καταστήματος και του σχεδιασμού των προϊόντων σας. Αυτό οφείλεται στο γνωστό κερκυραϊκό ταπεραμέντο ή είναι μια αναγκαία ευθυγράμμιση με τις σύγχρονες απαιτήσεις της αγοράς;
Αναμφισβήτητα είμαστε επηρεασμένοι από το κερκυραϊκό ταμπεραμέντο και την πλούσια ιστορία μας. Η απαράμιλλη αισθητική και τα δείγματα πολιτισμού του νησιού είναι συνυφασμένα με την ιδιοσυγκρασία των Κερκυραίων. Τα υψηλής ποιότητας προϊόντα μας, καθώς και η φρέσκια, μοντέρνα αισθητική στον σχεδιασμό του καταστήματος και του packaging, αντικατοπτρίζουν την προσωπική ταυτότητα των ανθρώπων της εταιρείας μας.

Ποια άλλα αποστάγματα παράγει η ποτοποιία σας και πως τα χρησιμοποιείτε στην παρασκευή των παραδοσιακών γλυκισμάτων σας;
Στην ποτοποιία μας παράγουμε με απόσταξη και μαστίχα. Ταυτόχρονα, μέσω εκχύλισης παράγουμε Κουμ Κουάτ Λικέρ (ένα προϊόν με Πιστοποίηση Γεωγραφικής Ένδειξης) και Limoncello, το οποίο έχει βραβευτεί με το 1ο Βραβείο Γεύσης στην κατηγορία «Αλκοολούχο Ποτό/Οίνος/Αναψυκτικό στην Έκθεση Εξποτρόφ 2020 στην Αθήνα. Εξαιρετικής ποιότητας και με θερμή ανταπόκριση από το καταναλωτικό κοινό, είναι και οι κρεμώδεις εκδοχές τους, Κουμ Κουάτ Κρέμα και Limoncello Κρέμα, που γίνονται με προσθήκη γάλακτος στο τελικό στάδιο της παραγωγής τους.

Στην ιστοσελίδα σας προωθείτε τη χρήση του ούζου στη δημιουργία cocktails. Ποια συνταγή με βασικό συστατικό το ούζο θα μας προτείνατε;
Το ούζο είναι παγκοσμίως γνωστό και αγαπητό, είναι το εθνικό μας ποτό και πιστεύουμε ότι μπορεί να σταθεί επάξια στον σύγχρονο κόσμο του bartending. Με έμπνευση από το ελληνικό καλοκαίρι, τον κερκυραϊκό ήλιο και τη θάλασσα του Ιονίου, δημιουργήσαμε και σας προτείνουμε το Lavender Ouzo Cocktail:

Lavender Ouzo
40ml OUZO (αρωματισμένο με λεβάντα)*
25ml FRESH LEMON JUICE
20ml SUGAR SYRUP
5 ΦΥΛΛΑ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ

(*) Αρωματίζουμε το ούζο, βάζοντας 10 κλωνάρια λεβάντας σε ένα μπουκάλι 700ml για μία ολόκληρη ημέρα.

ΜΕΘΟΔΟΣ: Shake
ΠΑΓΟΣ: Χωρίς
ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ: Κλωνάρια Λεβάντας
ΠΟΤΗΡΙ: Martini

Lazaris Distillery & Artisan Sweets
2ο χλμ. Εθνικής Κέρκυρας Αχιλλείου
49084 ΚΕΡΚΥΡΑ
Τ. (+30)2661033400
Ιστοσελίδα: lazarisproducts.com
Email: info@lazarisproducts.com

FacebookTwitterGoogle PlusPinterest