κείμενο: Χάρης Βεκρής
Φωτογραφίες: Νίκος Ραγκούσης

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το tsou.gr συνέβαλε σε άλλη μια επιτυχημένη συνάντηση του ούζου με τους φίλους της τζαζ, στο πλαίσιο της διοργάνωσης του Syros Jazz Festival 2018 που πραγματοποιήθηκε το τριήμερο 5, 6 και 7 Οκτωβρίου. Η πλατεία και τα θεωρεία του ιστορικού Θεάτρου Απόλλων της Σύρου (1864) γέμισαν και πάλι με μουσικόφιλους που στα διαλείμματα – ανάμεσα στις δύο συναυλίες κάθε βραδιάς – απόλαυσαν το ουζάκι τους στη φιλόξενη αυλή του θεάτρου που μοσχοβολούσε γλυκάνισο και αρμπαρόριζα. Για κάθε βραδιά η Ποτοποιία Σπέντζας – χορηγός της διοργάνωσης – είχε φροντίσει να υπάρχει και μια ξεχωριστή γευστική εμπειρία.

Η γνωριμία με τα εξαιρετικά αποστάγματα της ποτοποιίας ξεκίνησε την Παρασκευή με Ouzo Veto Silver, το δημοφιλέστερο ούζο της εταιρίας με το θαλασσινό του χαρακτήρα, το πυκνό του σώμα και το πλούσιο ισορροπημένο, ελαφρύ και γλυκό άρωμα.

Τη δεύτερη βραδιά η γευσιγνωσία συνεχίστηκε με Ouzo Veto Gold που προέρχεται κατά 100% από απόσταξη με γλυκάνισο και διατηρεί μέσα του ολοζώντανο το χαρακτηριστικό άρωμα του βοτάνου.

Tο εξ αποστάξεως 100% Ούζο Spentza 1892 ήταν η ιδανικότερη επιλογή για την τρίτη και τελευταία βραδιά του Φεστιβάλ. Το σπάνιο αυτό ούζο έχει αποσταχθεί με τον πιο μυροβόλο γλυκάνισο της Μυτιλήνης που βρίσκεται σπαρμένος στα γλυκανισοτόπια του Λισβορίου. Η απόσταξή του γίνεται αποκλειστικά στις αρχές του φθινοπώρου, όταν τα αρώματα του γλυκάνισου βρίσκονται στο αποκορύφωμά τους. Ένα ούζο υψηλόβαθμο, βασισμένο στην παλιά δοκιμασμένη συνταγή της οικογένειας Σπέντζα. Παρασκευάστηκε για πρώτη φορά το 1892 στο αποστακτήριό της στην Πέργαμο και από το 1948 έως σήμερα παρασκευάζεται στη Μυτιλήνη. Μια έκρηξη αρωμάτων και συναισθημάτων σε αριθμημένες συλλεκτικές φιάλες, μόνο για τους γνώστες και λάτρεις του καλού ούζου.

FacebookTwitterGoogle PlusPinterest