κείμενο – φωτογραφία: Αντωνία Κατή – δημοσιογράφος, food photographer & food stylist
Υλικά για τη συνταγή (4 – 5 άτομα)
- 6-7 μέτριες πατάτες
- 1-2 βαζάκια φιλέτο τόνου κατά προτίμηση Αλοννήσου
- 2 αυγά βρασμένα (σε φέτες ή ροδέλες)
- 1 αγγούρι
- ½ ματσάκι μαϊντανός (ψιλοκομμένος)
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια (ψιλοκομμένα)
- μερικά ντοματίνια σε διάφορα χρώματα (κίτρινα, κόκκινα, μαύρα)
- λίγη κάπαρη
- μερικές ελιές μαύρες
Για την σος
- ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές μουστάρδα απαλή ή πικάντικη
- αλάτι
- πιπέρι
Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες και τις βράζουμε σε κατσαρόλα με μπόλικο νερό. Τις ξεφλουδίζουμε, όσο είναι ακόμη χλιαρές, τις κόβουμε σε κυβάκια ή ακανόνιστα κομμάτια και τις ρίχνουμε σε βαθύ μπολ ή μεγάλη σαλατιέρα.
Πλένουμε το αγγούρι και το κόβουμε σε κυβάκια, μαζί με τη φλούδα του. Το ρίχνουμε στις πατάτες. Πλένουμε τα ντοματίνια και αν προτιμάμε τα κόβουμε στη μέση ή στα τέσσερα. Τα ρίχνουμε στη σαλατιέρα μαζί με το κρεμμύδι, τις ελιές, την κάπαρη και τον μαϊντανό αλατίζουμε ελαφρά και ανακατεύουμε καλά. Τοποθετούμε από πάνω τα αυγά και τα φιλέτα του τόνου.
Ετοιμάζουμε τη σος ανακατεύοντας πολύ καλά όλα μαζί τα υλικά. Περιχύνουμε τη σαλάτα και ανακατεύουμε να πάει παντού.