Δημιούργησε συλλεκτική συσκευασία με αφορμή τα 200 χρόνια από την απελευθέρωση της χώρας μας και πραγματοποιεί δράσεις που αναδεικνύουν την πολιτιστική μας κληρονομιά.

Η Ποτοποιία Πλωμαρίου Ισίδωρος Αρβανίτης, εμπνευσμένη από τα 200 χρόνια της ελληνικής ανεξαρτησίας και τα σχέδια των ελληνικών παραδοσιακών φορεσιών γιορτάζει το πνεύμα της ελευθερίας που μας κληροδότησαν οι πρόγονοί μας και δημιουργεί συλλεκτική επετειακή φιάλη. Οι φιάλες είναι χειρόγραφα αριθμημένες και κυκλοφορούν μόνο 1821 τεμάχια – ενισχύοντας έτσι την συλλεκτικότητα και μοναδικότητα της κάθε μίας.

Αυθεντικότητα, παράδοση & ελληνική κληρονομία, αυτές είναι οι τρεις αξίες που φέρει το Ούζο Πλωμαρίου σε κάθε άνοιγμα της φιάλης, σε κάθε του γουλιά από το 1894! Εδώ και 127 χρόνια, το γλυκόπιοτο Ούζο Πλωμαρίου παράγεται βασισμένο στην ίδια ακριβώς μυστική συνταγή και με τον ίδιο παραδοσιακό τρόπο απόσταξης, μέσα σε 18 χειροποίητους χάλκινους άμβυκες. Η Παράδοση και ιστορία βρίσκονται στην καρδιά της αποσταγματοποιίας και αποτελούν αξίες που το Ούζο Πλωμαρίου φέρνει στο σήμερα. Φέτος, περήφανα γιορτάζει, τα 200 χρόνια από την απελευθέρωση της χώρας μας, μέσω της επετειακής φιάλης, που υιοθετεί στοιχεία της πλούσιας πολιτιστικής μας κληρονομιάς και συγκεκριμένα, στοιχεία από τις λεπτομέρειες των εξαιρετικών κεντημάτων των ελληνικών παραδοσιακών φορεσιών. Η συσκευασία αυτή σηματοδοτεί την αρχή μιας νέας εποχής όπου με υπερηφάνεια και αισιοδοξία μεταφέρει την πολιτιστική κληρονομιά και αυθεντικότητα του τόπου μας στο μέλλον.

Με αφορμή τη δημιουργία της επετειακής φιάλης η αποσταγματοποιία, ξεκινάει δράσεις διατήρησης και συνέχισης της Ελληνικής λαϊκής παράδοσης και κληρονομιάς. Προχωράει, λοιπόν, σε έναρξη συνεργασίας με το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα «Β. Παπαντωνίου» του Ναυπλίου – πρώτη πρωτεύουσα του Ελληνικού κράτους – προκειμένου να συνδράμει στη διατήρηση αυτής της τόσο περήφανης τέχνης, αναλαμβάνοντας τη συντήρηση δύο φορεσιών από τη Λέσβο, τόπο καταγωγής του Ούζου Πλωμαρίου. Παράλληλα βοηθάει στην επέκταση της συλλογής του ΠΛΙ με τη δωρεά δύο επιπλέον σπάνιων παραδοσιακών φορεσιών.

H επισφράγιση της συνεργασίας του Ούζου Πλωμαρίου με το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα πραγματοποιήθηκε μέσω εκδήλωσης που έλαβε χώρα στην πανέμορφη αυλή του Μουσείου «Β.Παπαντωνίου» του ΠΛΙ στο Ναύπλιο στις 13 Ιουλίου 2021. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο Πρόεδρος της Ποτοποιίας Νίκος Καλογιάννης δήλωσε μεταξύ άλλων «Φέτος, είναι μια ιδιαίτερη χρονιά για τη χώρα μας, μιας και γιορτάζουμε τα 200 χρόνια της απελευθερωσής της, αποφασίσαμε έτσι να εμπνευστούμε από το ένδοξο παρελθόν μας και να το φέρουμε στο σήμερα! Θέλαμε, να συμβάλουμε και να αναδείξουμε την ελληνική παράδοση, την πολιτιστική μας κληρονομιά έτσι ώστε να έχουν τη δυνατότητα οι μελλοντικές γενιές να τη γνωρίσουν και να την αγαπήσουν όσο εμείς». Η πρόεδρος του ΠΛΙ κα Ιωάννα Παπαντωνίου ευχαρίστησε τον κο Καλογιάννη για αυτή τη συνεργασία και αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο και στις δράσεις του Μουσείου «Β. Παπαντωνίου» και του Πελοποννησιακού Λαογραφικού Ιδρύματος. Έπειτα από την εκδήλωση πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στον χώρο του μουσείου.

Το Ούζο Πλωμαρίου με σεβασμό στις ρίζες του, συνεχώς ανανεώνεται, είναι δραστήριο, επίκαιρο και εξελίσσεται. Είναι εδώ για να μας ταξιδέψει στο παρελθόν και να το φέρει στο σήμερα και στο μέλλον μέσω μιας σύγχρονης, επίκαιρης ματιάς.

Αναζητήστε τις μοναδικά αριθμημένες 1821 φιάλες της σειράς σε κάβες & duty free shops ανά την Ελλάδα!

Ο σχεδιασμός της επετειακής συλλεκτικής συσκευασίας έγινε από την Red Design Consultants.

Ποτοποιία Πλωμαρίου Ισίδωρος Αρβανίτης
www.ouzoplomari.gr
www.facebook.com/ouzoplomari
www.theworldofouzo.gr

FacebookTwitterGoogle PlusPinterest