Τα πάντα για το ούζο στο διαδίκτυο… εκτός από το να το πιούμε τσουγκρίζοντας τα ποτήρια μας!

Φωτογραφίες: Αντωνία Κατή, Νίκος Ραγκούσης
Σκίτσο: Τάσος Μαραγκός

Κι ήταν ωραία τα πρώτα μας γενέθλια! Σάββατο βράδυ 17 Ιουνίου, στην Άνω Σύρο. Καλεσμένοι; Φίλοι από τον χώρο της έντυπης και ηλεκτρονικής δημοσιογραφίας από Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Σύρο, μαζί με την ομάδα του tsou.gr. Επίτιμοι προσκεκλημένοι: ο αγαπητός μας Καθολικός Επίσκοπος Σύρου π. Πέτρος Στεφάνου και οι μουσικοί Χρήστος Παρασκευόπουλος, Γιάννης Καΐκης και Σπύρος Αρκούδης που πριν λίγη ώρα μας είχαν προσφέρει μια μοναδική συναυλία για εκκλησιαστικό όργανο και χάλκινα πνευστά, στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Γεωργίου της Άνω Σύρου.

«TSOU.GRisma» βαφτίστηκε η επέτειος έναρξης λειτουργίας της ανανεωμένης έκδοσης της ιστοσελίδας μας. Νονός και ως ένα βαθμό υπεύθυνος για την ονοματοδοσία η «Ποτοποιία Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου», χορηγός της εκδήλωσης και πολύτιμος συνεργάτης. Στα τραπεζάκια μας άφθονο ούζο «Πλωμάρι», «Άδολο» και «Ματαρέλλη», τρεις ετικέτες με φανατικούς φίλους σε ολόκληρο τον πλανήτη που ταίριαξαν απόλυτα με τους προσεκτικά διαλεγμένους μεζέδες, κέρασμα των καταστημάτων «Πρέκας – Παραδοσιακά Προϊόντα Σύρου» και «Συριανών Καφεποτείο» που μας φιλοξένησε στη γραφική του αυλή με την υπέροχη θέα.

Όμως η βραδιά είχε και θεάματα. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιελάμβανε παρουσίαση από τον εμπνευστή του project και συλλέκτη Χάρη Βεκρή με θέμα «Ένας χρόνος λειτουργίας του tsou.gr», προβολή βίντεο για την ιστορία της Ποτοποιίας Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου, παρουσίαση «Το ούζο και ο μεζές του» από τον Κώστα Πρέκα, ιδιοκτήτη του ομώνυμου καταστήματος και προβολή αποσπασμάτων ταινιών του ελληνικού κινηματογράφου με πρωταγωνιστή το ούζο.

Καλά να ‘μαστε και του χρόνου, όλοι μαζί κι ακόμα περισσότεροι, να tsou-γκρίσουμε ξανά τα ποτήρια μας και να πλημμυρίζει η ατμόσφαιρα μ’ εκείνο το μοναδικό άρωμα του γλυκάνισου που σκορπά κέφι και έμπνευση. Ραντεβού στο TSOU.GRisma 2018.

FacebookTwitterGoogle PlusPinterest