Το Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου ανοίγει για πρώτη φορά τις πύλες
του αποστακτηρίου του και μας προσκαλεί στο Μουσείο Ούζου « Ο Κόσμος του Ούζου»

Το Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου, γιορτάζοντας περισσότερα από 120 χρόνια παράδοσης και ιστορίας, ανοίγει για πρώτη φορά τις πύλες του και μας προσκαλεί να γνωρίσουμε από κοντά το μαγικό «Κόσμο του Ούζου», μέσα από μια μοναδική εμπειρία ξενάγησης… για όλες τις αισθήσεις.
Στο γραφικό οικισμό του Πλωμαρίου στη Λέσβο, στο μέσο ενός υπέροχου ελαιώνα και σε απόσταση μόλις ενός λεπτού από τη παραλία του Αγίου Ισιδώρου, βρίσκεται το παραδοσιακό αποστακτήριο του Ούζου Πλωμαρίου το οποίο ανοίγει τις πόρτες του, για να υποδεχθεί το ευρύ κοινό και να αποκαλύψει τα μυστικά του.

Οι φίλοι του διάσημου ελληνικού αποστάγματος, έχουν πλέον την ευκαιρία να επισκεφθούν τον τόπο καταγωγής του και να «ταξιδέψουν» από το παρελθόν στο… παρόν της παραγωγής του, μέσα από μια ανεπανάληπτη εμπειρία ξενάγησης για όλες τις αισθήσεις που συνδέει τις ρίζες του Ούζου Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου με το σήμερα.

Στο Μουσείο Ούζου «Ο Κόσμος του Ούζου», ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να ακούσει την ιστορία του εθνικού μας ποτού και να ακολουθήσει τα χνάρια του Ισιδώρου Αρβανίτη στην αναζήτηση των ιδανικών υλικών. Μπορεί να αγγίξει τις πρώτες ύλες της παραδοσιακής γης, όπως το γλυκάνισο που αποτελεί το βασικό συστατικό του Ούζου Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου και καλλιεργείται σε ιδιόκτητα κτήματα της αποσταγματοποιίας, στο Λισβόρι. Να περιπλανηθεί στο χώρο της απόσταξης και να παρακολουθήσει από κοντά όλη την ιεροτελεστία της παραδοσιακής παραγωγικής διαδικασίας: 18 μικροί χειροποίητοι χάλκινοι άμβυκες προσφέρουν «απλόχερα» την ίδια αναλλοίωτη μυστική συνταγή που δημιούργησε ο Ισίδωρος Αρβανίτης και τηρείται πιστά από το 1894. Να απολαύσει το εκλεκτό, από 100% απόσταξη, Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου σε μια μοναδική εμπειρία γευσιγνωσίας. Τέλος, η αξιόλογη συλλογή μουσειακών αντικειμένων που υπάρχει στο χώρο, έρχεται να συμπληρώσει αυτή τη μοναδική εμπειρία, μέσα από ένα αξέχαστο ταξίδι στο χρόνο.

Ένας νέος κόσμος, ο «Κόσμος του Ούζου», ανοίγει τις πόρτες του και μας προσκαλεί να τον ανακαλύψουμε.

Ωράριο Λειτουργίας

ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ:
Νοέμβριος-Μάρτιος
Τετάρτη-Πέμπτη-Παρασκευή:
10.00 – 15.00
Έναρξη ξενάγησης κάθε ώρα

ΘΕΡΙΝΟ:
Απρίλιος-Οκτώβριος
Τρίτη-Σάββατο:
10.00 – 15.00

Κυριακή (Ιούλιος-Αύγουστος):
09.00 – 14.00
Έναρξη ξενάγησης κάθε ώρα

Είσοδος: 2 €
Δωρεάν είσοδος σε νέους κάτω των 18 ετών, φοιτητές και ανέργους.
Ξεναγήσεις για άνω των 20 ατόμων κατόπιν συνεννόησης.

Ποτοποιία Πλωμαρίου Ισίδωρος Αρβανίτης. Ελληνική, οικογενειακή επιχείρηση.
Κάμπος Πλαγιάς, Πλωμάρι, Λέσβος.
Τηλ: +30 2252031450.
E-mail: grammateia@ouzoplomari.gr
Site: www.theworldofouzo.gr
Video: https://www.youtube.com/watch?v=03RvlD5BswY

FacebookTwitterGoogle PlusPinterest