Δεύτερο ρεπορτάζ – μέσα σε τρεις μήνες – αφιερωμένο στο ούζο από το δορυφορικό τηλεοπτικό δίκτυο Deutsche Welle, με τη συμβολή της συριανής ιστοσελίδας tsou.gr και του ιδρυτή της Χάρη Βεκρή.

Μετά το πρώτο ρεπορτάζ που προβλήθηκε τον Ιούλιο και είχε ως κύριο θέμα την ετήσια γιορτή των αποσταγματοποιών της Λέσβου «Ouzo Fest», η δημοφιλής εκπομπή EUROMAXX που μεταδίδεται σε τέσσερις γλώσσες σε ολόκληρο τον πλανήτη, εστιάζει αυτή τη φορά στη χρήση του ούζου στην ελληνική κουζίνα.

Η συνταγή για «γεμιστό καλαμάρι με ούζο και γλυκάνισο» της Λίνας Χιώτη που γυρίστηκε στην παραδοσιακή της ταβέρνα στο Πλωμάρι, μεταδόθηκε σε πρώτη προβολή την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου και έχει ήδη αναρτηθεί στην ενότητα «A la carte» της εκπομπής, όπου οι ενδιαφερόμενοι απ’ όλα τα μέρη του κόσμου μπορούν να βρουν τον τρόπο παρασκευής της, γνωρίζοντας ταυτόχρονα τις ομορφιές της διάσημης κωμόπολης της Λέσβου που από πολλούς θεωρείται η πατρίδα του εθνικού μας ποτού.

FacebookTwitterGoogle PlusPinterest