Το tsou.gr με ιδιαίτερη χαρά αναγγέλλει τη συνεργασία του με τον συριανό επιχειρηματία και συγγραφέα-εκδότη του βιβλίου «Γεύσεις Συριανού Σπιτιού», Κώστα Πρέκα. Ως γνωστός λάτρης και εξερευνητής παραδοσιακών ελληνικών γεύσεων, ο δημιουργός της «ΠΡΕΚΑΣ Παραδοσιακά Προϊόντα», αναλαμβάνει την ξενάγηση μας στο θαυμαστό κόσμο των παραδοσιακών τοπικών προϊόντων που μπορούν να αποτελέσουν ιδανικούς συνοδευτικούς μεζέδες του αγαπημένου μας ποτού.

«ΠΡΕΚΑΣ Παραδοσιακά Προϊόντα»

Η διαρκής αναζήτηση προϊόντων με αυθεντικές παραδοσιακές γεύσεις και συνταγών, με σκοπό τη διανομή τους σε όλη την Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό, οδήγησαν τον Κώστα Πρέκα στη δημιουργία μιας βιοτεχνικής παραγωγικής μονάδας που συλλέγει, συσκευάζει και διακινεί ποιοτικά προϊόντα της Σύρου, αλλά και των υπόλοιπων Κυκλάδων.

Σε συνεργασία με παραγωγούς και συλλέγοντας εξαιρετικά τοπικά φυτά και φρούτα της Σύρου, η «ΠΡΕΚΑΣ Παραδοσιακά Προϊόντα» υπό την επίβλεψη και την προσωπική εργασία του ιδιοκτήτη της, κατασκευάζει και διανέμει προϊόντα που φέρουν το δικό της εμπορικό σήμα, εφαρμόζοντας τις πλέον σύγχρονες μεθόδους παραγωγής και αποθήκευσης.

Από την αρχή η φιλοσοφία της «ΠΡΕΚΑΣ Παραδοσιακά Προϊόντα» ήταν να συμπληρώσει τον κύκλο «καλλιέργεια – επεξεργασία – διανομή», με στόχο την παραγωγή πιστοποιημένων προϊόντων ποιότητας. Με αυτό το σκεπτικό και την παρακολούθηση των διεθνών εξελίξεων, τα παραδοσιακά προϊόντα της ΠΡΕΚΑΣ – μέσω της σύναψης συμβάσεων με τοπικούς αγρότες σε σησάμι, κάπαρη, μάραθο κ.λ.π. – διασφαλίζουν την υψηλή ποιότητα της πρώτης ύλης, υποστηρίζοντας τους παραγωγούς καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας καλλιέργειας των προϊόντων τους.

Αναγνωρίζοντας τη μεγάλη σημασία της κατασκευής και συσκευασίας για τις στρατηγικές προώθησης και διανομής των προϊόντων, η «ΠΡΕΚΑΣ Παραδοσιακά Προϊόντα» δημιούργησε στην Ερμούπολη, μια βιοτεχνική παραγωγική μονάδα τοπικών προϊόντων που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες προδιαγραφές και πρότυπα.

Με αφετηρία την παραγωγική μονάδα, το ταξίδι των προϊόντων απλώνεται σε όλη την Ελλάδα. Πρώτος σταθμός είναι πάντα το κατάστημα Πρέκας στην Ερμούπολη. Τα ράφια του φιλοξενούν τα προϊόντα της βιοτεχνίας, όπως παραδοσιακά, αλλά και μια εκτενέστατη γκάμα προϊόντων παραδοσιακών γεύσεων και συνταγών από όλη την Ελλάδα. Όλα προσεκτικά επιλεγμένα με κριτήριο την ποιότητα και τη γεύση.

Αγαπητοί αναγνώστες,
Εγκαινιάζουμε σήμερα μια στήλη η οποία φέρει στοιχεία καθημερινότητας και φιλικών συναναστροφών που συνοδεύονται με ούζο. Ως γνωστόν, ο βασικότερος μεζές της ουζοποσίας είναι η καλή παρέα. Με θεμέλιο εκείνη λοιπόν ξεκινούν όλα. Μετά τη σύντομη γνωριμία μας, στα επόμενα άρθρα θα έχουμε την ευκαιρία να μιλήσουμε γενικότερα για τους συνοδευτικούς μεζέδες του ούζου.

Φιλικά,
Κώστας Πρέκας

FacebookTwitterGoogle PlusPinterest