Θα ήθελα να σας παρουσιάσω ένα ιδιαίτερο προϊόν που πρόσφατα κυκλοφόρησα και είμαι χαρούμενος που από τις πρώτες κιόλας δοκιμές ήταν αρκετά πετυχημένο και ταίριαξε απόλυτα με το ούζο.

Αναφέρομαι στα ζυμαρικά Σύρου με θαλασσινό νερό (χυλοπίτες, κριθαράκι, χυλοπιτάκι). Ένα ζυμαρικό που ταιριάζει απόλυτα με κάθε λογής θαλασσινά όπως γαρίδες, μύδια, καβούρι. Ήδη σερβίρεται σε αρκετά μαγαζιά της Σύρου με μεγάλη επιτυχία. Η έμπνευση για αυτό το εγχείρημα προέκυψε ξαναβλέποντας μια εκπομπή στην οποία είχα συμμετάσχει, όπου μαζί με τη Μυρσίνη Λαμπράκη είχαμε παρουσιάσει μια γαριδομακαρονάδα με ντοματίνια και κολοκύθι, περασμένη από το τηγάνι και σβησμένη με ούζο. Αντικατέστησα λοιπόν τις χυλοπίτες, βάζοντας εκείνες που φτιάξαμε τώρα και το αποτέλεσμα ήταν μαγικό!

Καλή όρεξη παρέα με ένα ουζάκι.

Φιλικά,
Κώστας Πρέκας

FacebookTwitterGoogle PlusPinterest