Η Ποτοποιία Πλωμαρίου Ισίδωρος Αρβανίτης, αποδεικνύει για ακόμα μια φορά την εξωστρέφεια που τη χαρακτηρίζει, αναπτύσσοντας νέες συσκευασίες που ανανεώνουν την εικόνα του αγαπημένου, παραδοσιακού αποστάγματος και απευθύνονται αποκλειστικά στο τουριστικό κοινό. Το Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου παράγεται από την ελληνική οικογενειακή αποσταγματοποιία «Ισίδωρος Αρβανίτης», στο Πλωμάρι της Λέσβου από το 1894. Από τοπικό προϊόν…
κείμενο: Χάρης Βεκρής φωτογραφίες: Ελισάβετ Βακονδίου, Νίκος Ραγκούσης, Βαγγέλης Αραγιάννης Το 4ο SYROS JAZZ FESTIVAL που πραγματοποιήθηκε το τριήμερο 7, 8 και 9 Οκτωβρίου 2016 στο Θέατρο Απόλλων της Ερμούπολης και στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Γεωργίου Άνω Σύρου, άφησε για μια ακόμα χρονιά τις καλύτερες αναμνήσεις σε εκείνους που το παρακολούθησαν, αλλά και στους μουσικούς…
κείμενο: Χάρης Βεκρής φωτογραφίες: Ελευθερία Παπαδοπούλου επεξεργασία φωτογραφιών: Μιχάλης Ρίχτερ Πόσα ούζα λέτε να έχουν για ετικέτα τους έναν αριθμό; Ένα; Δύο το πολύ; Κι όμως, με μια γρήγορη αναζήτηση στη συλλογή του tsou.gr θα διαπιστώσετε πως ο αριθμός - τίτλος στην ετικέτα συνηθίζεται από ουκ ολίγες ποτοποιίες, με μια γκάμα που θυμίζει την κλήρωση…

2 χρόνια, 7 διαγωνισμοί, 14 διεθνή και ελληνικά βραβεία Δύο χρόνια πριν, γεννήθηκε μια νέα ιδέα για την προώθηση του ελληνικού πολιτισμού. Μια ιδέα που εξελίχθηκε σε brand και βασίστηκε στην σκέψη πώς ακόμα και το πιο μικρό αντικείμενο μπορεί να είναι φορέας πολιτισμού. Η σκέψη αυτή υλοποιήθηκε με design υψηλής αισθητικής από το οποίο…

κείμενο: Χάρης Βεκρής επεξεργασία φωτογραφιών: Μιχάλης Ρίχτερ Το Οινοποιείο Μωραΐτη είναι γνωστό για τα αξιόλογα, παριανά κρασιά του, όμως και το ούζο του δεν πάει πίσω. Το ούζο BALLOS με το ιδιαίτερα καλαίσθητο μπουκάλι του, που το συναντάς σε όλα τα καλά ουζερί του νησιού, ήταν αυτό που μας οδήγησε στις εντυπωσιακές εγκαταστάσεις του οινοποιείου…
κείμενο: Χάρης Βεκρής φωτογραφίες: Ανδρέας Σπίνος Μια παλιά γνωριμία, μέσω της ιστοσελίδας, με τον παραγωγό του ούζου «ΝΟΣΤΟΣ», Βαγγέλη Βουρδαμή, μας έκανε να ξεκινήσουμε τη σειρά παρουσιάσεων αυτής της στήλης με μια μικρή, οικογενειακή ποτοποιία, αντιπροσωπευτική μιας μεγάλης κατηγορίας ανάλογων επιχειρήσεων του κλάδου που πασχίζουν να διατηρήσουν την αισιοδοξία και την παραγωγή τους μέσα στις…
Δεν είναι πολλά τα βιβλία που κυκλοφορούν για το ούζο, όμως για όποιον θέλει να συνοδεύσει το ούζο του - εκτός από τον κατάλληλο μεζέ - με ενδιαφέρουσες πληροφορίες πού θα τον κάνουν να γνωρίσει καλύτερα και να εκτιμήσει ακόμα περισσότερο το περιεχόμενο στο ποτήρι του, υπάρχουν στα βιβλιοπωλεία τρεις ιδιαίτερα αξιόλογες δουλειές: ΟΥΖΟ Συγγραφέας:…

Πολλά χρόνια ήθελα να πάω στη Χίο. Στη Σύρο που μεγάλωσα, απέκτησα την αίσθηση πως με τους Χιώτες έχουμε κάποιου είδους συγγενική σχέση. Ο πατέρας μου μπάρκαρε συχνά με πλοία Χίων εφοπλιστών που ‘χαν Χιώτες καπετάνιους και αμέτρητες ιστορίες έχω ακούσει με πρωταγωνιστές «δυό Χιώτες». Ναυτικοί κι εκείνοι, πολλοί από τους οποίους αναγκάστηκαν από τα…

κείμενο: Χάρης Βεκρής Το tsou.gr δημιουργήθηκε το 2007, όταν στη συλλογή μου υπήρχαν τότε 300 περίπου καραφάκια ούζου. Η πρώτη εκείνη παρουσίαση τόσων διαφορετικών ετικετών ούζου – άγνωστων στους περισσότερους ως τότε – απέσπασε δεκάδες επαινετικά σχόλια που καταγράφτηκαν όλα αυτά τα χρόνια στο ιδιαίτερα πλούσιο βιβλίο επισκεπτών της ιστοσελίδας. Αναπολώντας σήμερα εκείνα τα πρώτα…