Πολλά χρόνια πριν βρέθηκα για πρώτη φορά στην Κρήτη για να γνωρίσω τα πεθερικά μου. Μετά από τις πρώτες κουβέντες γρήγορα βρεθήκαμε στο καφενείο του χωριού. Ήταν Μάρτης… Όλοι πήραν την καθιερωμένη ρακή ενώ εγώ προτίμησα ούζο, πράγμα για το οποίο έλαβα αρκετές περίεργες ματιές. Στη συνέχεια βέβαια συνειδητοποίησα πως οι μεζέδες που συνόδευαν την…
Το Ούζο Πλωμαρίου Άδολο είναι ο Newcomer Of The Year 2018, στη Γερμανία, στην κατηγορία των πρωτοεμφανιζόμενων ποτών, σύμφωνα με την έρευνα που έγινε από το κλαδικό περιοδικό Getränke Zeitung. Η διάκριση αυτή είναι ιδιαίτερα τιμητική, καθώς το Ούζο Πλωμαρίου Άδολο επιλέχθηκε ανάμεσα σε δεκάδες brands παγκόσμιας διάθεσης και αναγνωρισιμότητας, επιβεβαιώνοντας έτσι τον ultra-premium χαρακτήρα…
Κείμενο: Χάρης Βεκρής Φωτογραφίες: Νίκος Ραγκούσης Να λοιπόν που για πρώτη φορά δεν χρειάστηκε να μπούμε σε πλοίο για άρθρο της ενότητας «επί τόπου» του blog μας! Κι αυτό γιατί… το «Ούζο Μακρυωνίτης», που πριν λίγες μέρες κυκλοφόρησε στην αγορά, παράγεται στη Σύρο! Το Αποσταγματοποιείο – Ποτοποιείο Μακρυωνίτη μετράει μόλις ενάμιση χρόνο ζωής, αφού η…
Πλησιάζει το Πάσχα και καθώς ανοίγει ο καιρός δημιουργείται μια έντονη επιθυμία για ούζο συνοδευόμενο από θαλασσινά. Σήμερα θα μιλήσουμε για τον τσίρο, ένα λιαστό ψάρι που είναι συνήθως μικρός κολιός ή μικρό αφρόψαρο με αρκετό λίπος. Το πάστωμα και η ξήρανση- λιάσιμο γινόταν παραδοσιακά τους καλοκαιρινούς μήνες και αποτελούσε τρόπο συντήρησης του εκλεκτού μεζέ,…
Την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε για 5η χρονιά στην Αίγλη Ζαππείου, η έκθεση «Ελληνικό Απόσταγμα 2019» με πρωταγωνιστές το τσίπουρο, το ούζο, τα ελληνικά αποστάγματα σταφυλής και τα παραδοσιακά και μη ελληνικά ηδύποτα (λικέρ). Η υψηλή ποιότητα της έκθεσης διασφαλίστηκε από την εταιρία Vinetum, που η εξειδίκευση και η πείρα της στην επιτυχημένη διοργάνωση εκθέσεων…
Το tsou.gr – ως γνωστόν – αγαπά ιδιαίτερα τις προσεγμένες συσκευασίες που αναβαθμίζουν την αισθητική αντίληψη και την εικόνα του εθνικού μας ποτού. Ήταν λοιπόν επόμενο, η γνωριμία μας με τη retro συσκευασία «Tριλογία Ούζου» της Ποτοποιίας Πλωμαρίου Δημητρίου Δ. Γιαννατσή, να εξελιχτεί σε «love at first sight»! Σε μια άψογα σχεδιασμένη χάρτινη συσκευασία που…
Το tsou.gr με ιδιαίτερη χαρά αναγγέλλει τη συνεργασία του με τον συριανό επιχειρηματία και συγγραφέα-εκδότη του βιβλίου «Γεύσεις Συριανού Σπιτιού», Κώστα Πρέκα. Ως γνωστός λάτρης και εξερευνητής παραδοσιακών ελληνικών γεύσεων, ο δημιουργός της «ΠΡΕΚΑΣ Παραδοσιακά Προϊόντα», αναλαμβάνει την ξενάγηση μας στο θαυμαστό κόσμο των παραδοσιακών τοπικών προϊόντων που μπορούν να αποτελέσουν ιδανικούς συνοδευτικούς μεζέδες του…
Παράλληλη εκδήλωση με πρωταγωνιστή το ούζο. Η εκδήλωση γευστικής δοκιμής – και όχι μόνο – ελληνικών αποσταγμάτων και ηδύποτων «Ελληνικό Απόσταγμα» πραγματοποιείται για 5η χρονιά στην Αίγλη Ζαππείου, την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου, από τις 13:00 έως τις 20:00. Όπως και στις προηγούμενες διοργανώσεις, δεν είναι λίγοι οι εκθέτες που παράγουν και ούζο. Γι’ αυτό μην…
κείμενο - φωτογραφία: Αντωνία Κατή - δημοσιογράφος, food photographer & food stylist Υλικά για τη συνταγή (4 άτομα) 1 κιλό χταπόδι (μόνο τα πλοκάμια) 100 ml λευκό ξηρό κρασί 1 μεγάλο κρεμμύδι 1 φύλο δάφνης Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι Ελαιόλαδο Για το σερβίρισμα Ρεβίθια βρασμένα ή κάποιο άλλο όσπριο της αρεσκείας σας Πίτες για σουβλάκια μεσαίες…
Μέσω της τελευταίας έκδοσης του περιοδικού "Betterfly" το tsou.gr βρίσκεται πλέον διαρκώς "εν πτήσει"! Στην ιδιαίτερα καλαίσθητη, δίγλωσση έκδοση που διανέμεται δωρεάν στους επιβάτες των πτήσεων της ASTRA Airlines, φιλοξενείται ολοσέλιδο άρθρο για τις πρωτοβουλίες προώθησης του ούζου σε ολόκληρο τον πλανήτη από την ομάδα του tsou.gr, αλλά και για τη μοναδική συλλογή ούζων του…