Δεύτερο ρεπορτάζ - μέσα σε τρεις μήνες - αφιερωμένο στο ούζο από το δορυφορικό τηλεοπτικό δίκτυο Deutsche Welle, με τη συμβολή της συριανής ιστοσελίδας tsou.gr και του ιδρυτή της Χάρη Βεκρή. Μετά το πρώτο ρεπορτάζ που προβλήθηκε τον Ιούλιο και είχε ως κύριο θέμα την ετήσια γιορτή των αποσταγματοποιών της Λέσβου «Ouzo Fest», η δημοφιλής…
κείμενο: Χάρης Βεκρής Φωτογραφίες: Νίκος Ραγκούσης Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το tsou.gr συνέβαλε σε άλλη μια επιτυχημένη συνάντηση του ούζου με τους φίλους της τζαζ, στο πλαίσιο της διοργάνωσης του Syros Jazz Festival 2018 που πραγματοποιήθηκε το τριήμερο 5, 6 και 7 Οκτωβρίου. Η πλατεία και τα θεωρεία του ιστορικού Θεάτρου Απόλλων της Σύρου (1864)…
κείμενο - φωτογραφία: Αντωνία Κατή - δημοσιογράφος, food photographer & food stylist Υλικά για τη συνταγή (3 - 4 άτομα) 8 πιπεριές Φλωρίνης 4 πιπεριές πράσινες κέρατο (προαιρετικά) 3 - 4 σκελίδες σκόρδο λίγη ξερή ρίγανη ή φρέσκια ρίγανη, θυμάρι ή μαϊντανό ξίδι από λευκό κρασί ελαιόλαδο Πλένουμε τις πιπεριές και τις βάζουμε σε λαμαρίνα…
του Χάρη Βεκρή Όταν για πάνω από 20 χρόνια γυρνάς κάβες, μίνι μάρκετ και μαγαζιά τουριστικών ειδών ψάχνοντας μπουκαλάκια ούζου για τη συλλογή σου, τα φωτογραφίζεις, τα καταγράφεις, τα ταξινομείς και - τα τελευταία χρόνια - τα ανεβάζεις και στην ιστοσελίδα σου, τα μάτια σου έχουν δει πολλά! Κακόγουστα διάφανα μπουκάλια με μορφές θεών του…
Κείμενο: Χάρης Βεκρής Φωτογραφίες: Νίκος Ραγκούσης, Νηρέας Βεκρής Το καλοκαίρι πέρασε. Μαζί του και οι διακοπές δίπλα στο κύμα, τα τραπέζια με τις μεγάλες παρέες και το ουζάκι με θαλασσινούς μεζέδες στο ηλιοβασίλεμα. Αν και για μας που ζούμε στα νησιά το παιχνίδι πάντα λήγει με «παράταση», ο Σεπτέμβρης δεν παύει να είναι ο μήνας…
κείμενο - φωτογραφία: Αντωνία Κατή - δημοσιογράφος, food photographer & food stylist Υλικά για τη συνταγή (4 άτομα) 4-5 μελιτζάνες φλάσκες 1-2 σκελίδες σκόρδο (λιωμένο) ½ ματσάκι μαϊντανό ή βασιλικό (ψιλοκομμένο) 1 πιπεριά Φλώρινας (προαιρετικά) χυμό ½ λεμονιού λευκό ξίδι ελαιόλαδο αλάτι λευκό πιπέρι 1-2 ντομάτες σε κύβους για το σερβίρισμα Πλένουμε τις μελιτζάνες και…
κείμενο - φωτογραφία: Αντωνία Κατή - δημοσιογράφος, food photographer & food stylist Υλικά για τη συνταγή (4 - 6 άτομα) 1 κιλό ντοματάκια ή πομοντόρια (κατά προτίμηση Σαντορίνης) 2 λιαστές ντομάτες (ψιλοκομμένες) 2 ξερά κρεμμύδια (ψιλοκομμένα) 1 ματσάκι δυόσμο (ψιλοκομμένο) 1 ματσάκι μαϊντανό ( ψιλοκομμένο) ½ ματσάκι βασιλικό (ψιλοκομμένο) 1 φλιτζάνι κεφαλοτύρι (τριμμένο) 1 αυγό…
μέσα από αφιέρωμα στο ούζο που έκανε η δημοφιλής εκπομπή EUROMAXX στο τηλεοπτικό κανάλι του διεθνούς ειδησεογραφικού πρακτορείου Deutsche Welle. Με αφορμή την ετήσια γιορτή του ούζου «OUZO FEST 2018» που διοργανώθηκε στο νησί της Λέσβου το τετραήμερο 6 – 9 Ιουλίου, το δορυφορικό τηλεοπτικό κανάλι της Deutsche Welle πραγματοποίησε εκτεταμένο ρεπορτάζ στο Πλωμάρι και…
κείμενο - φωτογραφία: Αντωνία Κατή - δημοσιογράφος, food photographer & food stylist Υλικά για τη συνταγή (4 - 6 άτομα) ½ κιλό φιλέτο ψαριού (π.χ. μπακαλιάρου) 4 μέτριες πατάτες 1 μικρό ξηρό κρεμμύδι (τριμμένο και πολύ καλά στυμμένο) 2 σκελίδες σκόρδο (τριμμένο) 1 ασπράδι αυγού φρέσκα μυρωδικά ψιλοκομμένα (άνηθο, μαϊντανό, δυόσμο κ.ο.κ.) αλάτι λευκό πιπέρι…
κείμενο - φωτογραφία: Αντωνία Κατή - δημοσιογράφος, food photographer & food stylist Υλικά για τη συνταγή (6 άτομα) 5-6 μελιτζάνες φλάσκες (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άσπρες μελιτζάνες ή μισές μισές) 350 γραμ. τυρί φέτα (τριμμένη) 150 γραμ. τυρί Σαν Μιχάλη (τριμμένο) 5-6 ώριμες φρέσκιες ντομάτες ή 1 κονσέρβα ντοματάκια κονκασέ 2 σκελίδες σκόρδο σε λεπτές…